Κυριακή 5 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Καλά κρασιά...

Μεικτός γάμος και κατά συνέπεια κρεολή η απόγονος είναι; Οχι το ροζέ κρασί δε γίνεται, ή μάλλον δεν επιτρέπεται - βάσει του νόμου - να παραχθεί από την πρόσμειξη λευκών και ερυθρών ποικιλιών. Αυτό το υπέροχο χρώμα του, αυτό το απαλό ροζ οφείλεται στη βραχεία εκχύλιση του χυμού ερυθρών ποικιλιών σταφυλιού. Θα λέγαμε, λοιπόν, ότι έχει ερυθρά κληρονομικότητα, αλλά λευκές συνήθειες... Παραδείγματος χάρη, δεν πίνεται ζεστό. Ιδανική θερμοκρασία θεωρείται αυτή των 12ο C. Το ροζέ έχει ανάγκη δροσιά, όχι όμως και ψυγείο. Η ελληνική παραγωγή κρασιού αποτελείται από 60% λευκά κρασιά, 25% κόκκινα και μόνο 15% ροζέ. Γιατί; Ιδέα δεν έχω, ίσως εμείς οι Ελληνες να έχουμε διαφορετικά γούστα από εκείνα των Γάλλων, των Αυστραλών και των Νεοζηλανδών. Ομως μια νέα γενιά ροζέ κρασιών κάνει την εμφάνισή της και στα δικά μας μέρη, μια γενιά που επιχειρεί να μας αλλάξει τις συνήθειες και να γίνει μόδα. Εκείνο όμως που δεν πρέπει να ξεχνάμε, είτε πρόκειται για ροζέ είτε για κόκκινο κρασί, είναι να ανοίγουμε το μπουκάλι μια ώρα πριν από το σερβίρισμα για να αεριστεί. Κατά τα άλλα καλά κρασιά...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ