Παρασκευή 18 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Τρομο-επίθεση «Ολα δείχνουν ότι αυτά τα μέτρα έρχονται για να μείνουν. Εντάσσονται σε ένα γενικότερο κλίμα που στρέφεται ευθέως κατά των δικαιωμάτων. Η επίθεση ενάντια στα τελευταία είναι ολομέτωπη και δεν εξαντλείται φυσικά στις κοινωνικές ομάδες των οποίων σχεδιάζεται η προσωρινή... εξαφάνιση από προσώπου Αθηνών. Η λογική του νέου αντιτρομοκρατικού αποδεικνύει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια γενικότερη τρομο- επίθεση εις βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων» (Το κύριο άρθρο στη «ΝΙΚΗ»).

Σύγχυση; «Τι εποχή είναι αυτή που οι συντηρητικοί θέλουν να κυβερνούν σαν σοσιαλιστές, παλαιάς κοπής μάλιστα και οι σοσιαλιστές σαν φιλελεύθεροι; ΄Η τα πράγματα είναι πιο απλά και όλα γίνονται για να βολευτούν κάπου και οι δικοί μας πελάτες ψηφοφόροι;» (Ρωτάει ο Κ. Στούπας στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Κάτω απ' το χαλί «Τα μέτρα αποσκοπούν στον "ευπρεπισμό" των κεντρικών σημείων της πόλης και αναπτύσσονται σε δύο σκέλη. Το πρώτο αφορά την προσπάθεια να περιοριστούν παράνομες δραστηριότητες, όπως το παραεμπόριο (...), το δεύτερο αφορά την απομάκρυνση "περιθωριακών" ατόμων, όπως οι χρήστες και τα βαποράκια" ναρκωτικών» (Το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Μετά τους αγώνες... «Ενας Γιαπωνέζος έμεινε επί είκοσι χρόνια νεκρός και άταφος μέσα στο σπίτι του, χωρίς ποτέ κανείς να τον ζητήσει (...) και εδώ στην Αθήνα κυκλοφορούν μοναχικοί άνθρωποι που αν πεθάνουν, δε θα τους αναζητήσει κανείς (...) Ζουν στα ελάχιστα "πάρκα", ή στα έρημα, ετοιμόρροπα νεοκλασικά (...). Ισως τα καλύψουν τώρα με τους Ολυμπιακούς αυτά τα σπίτια με τεράστια "χαρούμενα" πανό (...) και θα τους βρούμε κι αυτούς νεκρούς, αλλά με τη λήξη των αγώνων» (Ο Μ. Ελευθερίου στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ