Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Ιούνη 2004 - αριθ. φύλλου: 8905

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Εκδηλώσεις καταγγελίας των ΝΑΤΟικών εγκλημάτων

Λαϊκές εκδηλώσεις καταγγελίας του ΝΑΤΟ και των εγκλημάτων του διοργανώνονται στην Κωνσταντινούπολη, με αφορμή την εκεί Σύνοδο Κορυφής του πολεμόχαρου συνασπισμού, στα τέλη Ιούνη. Πρωτοστατεί η ΕΕΔΥΕ στη μαζική συμμετοχή Ελλήνων αγωνιστών της ειρήνης και στη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων στην Αθήνα (29 Ιούνη, στα Προπύλαια) και την υπόλοιπη Ελλάδα


ΣΕΛ.  3

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ στο νέο τρομο-νομοσχέδιο

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη

Ως ένα νέο αντιδημοκρατικό βήμα και πλήγμα κατά των συλλογικών και ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων καταγγέλλουν μαζικοί φορείς, κοινωνικές οργανώσεις και παράγοντες της δημόσιας ζωής την προχτεσινή παρουσίαση από την κυβέρνηση και άμεση προώθηση για ψήφιση στη Βουλή του νέου τρομο-νομοσχεδίου και του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τρίτη, 22 του Ιούνη, στην Ομόνοια, στις 7.30 το απόγευμα και καλεί τις επιστημονικές, συνδικαλιστικές και άλλες μαζικές οργανώσεις του λαού και της νεολαίας, τους δημοκράτες και τις δημοκράτισσες, να πάρουν μέρος και να εκδηλώσουν με κάθε πρόσφορο μέσο την αντίθεσή τους στη νέα αντιδημοκρατική επιλογή.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν, επίσης, την επόμενη Πέμπτη, 24 του Ιούνη, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης και το ΠΑΜΕ, στις 8 το βράδυ στο χώρο πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου.

Στο μεταξύ, χτες, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αν. Παπαληγούρας, δέχτηκε τον συντονιστή της «Αντιτρομοκρατικής Δράσης» της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Gijs de Vries, ο οποίος κάνει το γύρο των πρωτευουσών των χωρών-μελών για να ελέγξει την προσαρμογή των εθνικών νομοθεσιών στις «αντιτρομοκρατικές» κατευθύνσεις των Βρυξελλών.


ΣΕΛ.  7   -   10

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΚΑΒ
«Δώστε λεφτά για την Υγεία»

Με το σύνθημα «Φτάνει πια η κοροϊδία, όχι απλήρωτη εργασία, δώστε λεφτά και στην Υγεία», οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ πραγματοποίησαν χτες μαχητική πορεία στα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών. Η κυβέρνηση αντικατέστησε τα ολυμπιακά ταξίματα για επιδόματα με προτάσεις για τη χορήγηση κάποιων υπερωριών, που εκτός του ότι δεν ανταποκρίνονται στην απαιτούμενη εξαντλητική εργασία, αποτελούν και το Δούρειο Ιππο για τη φαλκίδευση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων στα νοσοκομεία. Κινητοποιήσεις έγιναν χτες και στα νοσοκομεία «Αγία Ολγα» και «Σισμανόγλειο»


ΣΕΛ.  14


ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Κλιμάκωση των ανταρτικών επιθέσεων

Διεκόπη εντελώς η ροή πετρελαίου από το Νότιο Ιράκ εξαιτίας δολιοφθοράς ανταρτών σε δύο κεντρικούς πετρελαιαγωγούς, ενώ δεκάδες είναι οι νεκροί και οι τραυματίες από επιθέσεις


ΣΕΛ.  17
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Απεργούν σήμερα

Απεργούν σήμερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αθήνας, διεκδικώντας υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και δίνοντας απάντηση στην εργοδοτική επιχείρηση τρομοκράτησης του κλάδου


ΣΕΛ.  13
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Δεύτερη επιτυχία της Εθνικής

Σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της έκανε χτες η Εθνική Ελλάδας στην Πορτογαλία, φέρνοντας ισοπαλία με την Ισπανία


ΣΕΛ.  29

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ