Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 18 Ιούνη 2004 - αριθ. φύλλου: 8906

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΤΡΟΜΟ-ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Πλήγμα στις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα

Σφοδρότατη κριτική άσκησαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ στο τρομο-νομοσχέδιο της κυβέρνησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ενώ το ΠΑΣΟΚ επιφυλάχτηκε να τοποθετηθεί στην ολομέλεια... Πολλαπλασιάζονται οι αντιδράσεις κοινωνικών οργανώσεων, μαζικών φορέων και παραγόντων της δημόσιας ζωής. Και σε άλλες πόλεις οργανώνονται συλλαλητήρια, εκτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.


ΣΕΛ.  7   -   10

ΝΕΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Σέρνουν σε ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις!

Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη η κυβέρνηση θα δεσμευτεί ώστε το 40% των ελληνικών δυνάμεων να αναπτύσσεται ταχύτατα σε οποιοδήποτε σημείο της Γης, ενώ το 8% θα έχει μόνιμη παρουσία στα διάφορα μέτωπα πολέμου

Σφιχτά δεμένη στο αμερικανοΝΑΤΟικό άρμα η ελληνική κυβέρνηση, ετοιμάζεται να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις της συμμαχίας, για μια γιγαντιαία αναπροσαρμογή των Ενόπλων Δυνάμεων των κρατών-μελών. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Αμερικανών, που θα διατυπωθούν με ένταση στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 28-29 του μήνα στην Κωνσταντινούπολη, θα πρέπει το 40% των εθνικών δυνάμεων να προσαρμοστεί στα πρότυπα που ορίζει η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ. Να είναι, δηλαδή, δυνατό να αναπτυχθεί και να χρησιμοποιηθεί ταχύτατα, οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιοδήποτε σημείο της Γης. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που προωθούνται, το 8% σε αυτό το ποσοστό των δυνάμεων θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα μόνιμης παρουσίας σε όποιο μέτωπο πολέμου εμπλακεί η συμμαχία, σε οποιοδήποτε σημείο της Γης.

Η προσαρμογή σε αυτές τις αμερικανοΝΑΤΟικές απαιτήσεις οδηγεί τη χώρα στην άβυσσο των προληπτικών πολέμων, που αποτελούν το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, και την ελληνική οικονομία σε αφαίμαξη για χάρη των αμερικανικών πολεμικών βιομηχανιών, οι οποίες ασφαλώς θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα που απαιτεί αυτή η αναπροσαρμογή.


ΣΕΛ.  3

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Μαζική συμμετοχή στην απεργία και αποφασιστική απάντηση

Δυνατή απάντηση στην προκλητική αδιαλλαξία των μεγαλοξενοδόχων και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, έδωσαν χτες οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αθήνας με τη μαζική συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία και τη μαχητική συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Στο κενό έπεσε η προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα τους, καθώς τα δικαστήρια απέρριψαν αίτημα των ξενοδόχων για να κηρυχτεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Στο κενό έπεσε και η προσπάθεια τρομοκράτησης των απεργών που δέχτηκαν επίθεση με χημικά από τα ΜΑΤ. Ο αγώνας συνεχίζεται με νέα 24ωρη απεργία στις 7 Ιούλη.


ΣΕΛ.  13


Eurokinissi

ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Επίθεση σε κέντρο ... στρατολογίας

«Ξένο δάκτυλο» είδε πίσω από την πολύνεκρη επίθεση σε κέντρο στρατολογίας του νέου ιρακινού στρατού, χτες, ο διορισμένος Ιρακινός πρωθυπουργός, ενώ 9 στους 10 Ιρακινούς, σύμφωνα με δημοσκόπηση, επιθυμούν τον άμεσο τερματισμό της κατοχής


ΣΕΛ.  16
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επιχείρηση... αμερικανοποίησης της Εθνικής Αντίστασης

Θέμα ανέγερσης μνημείου του «Ελληνοαμερικάνου στρατιώτη», που... πολέμησε στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, επιχειρήθηκε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης


ΣΕΛ.  11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ

Παραπέρα σφίξιμο του ζωναριού προανήγγειλε χτες ο υπουργός Οικονομίας, ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την πορεία της «απογραφής»


ΣΕΛ.  19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ