ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 18 Ιούνη 2004
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Συλλαλητήριο ενάντια στον τρομονόμο

Διοργανώνεται από τη «Δημοκρατική Συσπείρωση» την ερχόμενη Τρίτη, 22 Ιούνη, στις 7.30 το απόγευμα, στην Ομόνοια

Σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για να μην περάσουν τα νέα τρομονομοθετήματα - που τούτη τη φορά φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ - και να καταργηθεί ο ήδη υπάρχων τρομονόμος (ν. 2928/2001) καλεί η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».

Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» τονίζει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, δυο μόλις μέρες μετά τις ευρωεκλογές, και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των Συνόδων Κορυφής του Δεκέμβρη 2001 και 25 Μάρτη 2004 στις Βρυξέλλες, προχώρησε στην κατάθεση για ψήφιση στη Βουλή του ευρωτρομονόμου και του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και παράδοσης».

Με αίτημα την απόσυρση του ευρωτρομονόμου και του ευρωεντάλματος σύλληψης και παράδοσης, αλλά και την κατάργηση του τρομονόμου που πρώτη ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ(ν. 2928/2001), η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καλεί τις επιστημονικές, συνδικαλιστικές και άλλες μαζικές οργανώσεις του λαού και της νεολαίας, τους δημοκράτες και τις δημοκράτισσες, όλους όσοι αγωνιούν για το μέλλον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να εκδηλώσουν με κάθε πρόσφορο μέσο την αντίθεσή τους στη νέα αντιδημοκρατική επιλογή και να πάρουν μαζικά μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει, την Τρίτη 22 Ιούνη 2004, στις 7.30 το απόγευμα, στην Ομόνοια.

Επίσης η «Δημοκρατική Συσπείρωση» διοργανώνει σύσκεψη - συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 21 Ιούνη, στη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (Ακαδημίας 60). Θέμα «η αναγκαιότητα του αγώνα για να μη νομοθετηθούν και να μην εφαρμοστούν το ευρωένταλμα σύλληψης και παράδοσης και ο ευρωτρομονόμος και για να καταργηθεί ο ήδη υπάρχων τρομονόμος (ν. 2928/01)». Εχουν προσκληθεί και θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι επιστημονικών οργανώσεων, συνδικαλιστικών και μαζικών οργανώσεων, προσωπικότητες που δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.ά.

Η Γραμματεία ΠΑΜΕ Αθήνας

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο τρομονομοσχέδιο που θα γίνει την Τρίτη 22 Ιούνη στην Ομόνοια και ώρα 7.30 μ.μ. απευθύνει στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Κινητοποιήσεις σε Πάτρα, Βόλο, Χαλκίδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στο νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο και με αίτημα να καταργηθούν οι τρομονόμοι και να σταματήσει η ποινικοποίηση της λαϊκής πάλης, διοργανώνουν την Πέμπτη 24 Ιούνη η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στο χώρο πίσω από το Αγαλμα του Βενιζέλου.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει ως συνυπεύθυνες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αφού όπως σημειώνει «το ΠΑΣΟΚ άνοιξε το δρόμο με τον "αντιτρομοκρατικό" νόμο και η ΝΔ έρχεται δύο μέρες μετά τις ευρωεκλογές να προσαρμόσει τη νομοθεσία στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Και καλεί το λαό, τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, να αντιδράσουν έμπρακτα στο νέο αντιδραστικό κατασκεύασμα που στρέφεται ενάντια στους αγώνες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και τις λαϊκές, δημοκρατικές ελευθερίες.

Στο μεταξύ με ανακοίνωσή της η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει πως ο νέος «τρομονόμος» «εδραιώνει την αστυνομοκρατία, με τις κάμερες παρακολούθησης, το ηλεκτρονικό φακέλωμα, την ασύδοτη δράση ντόπιων και ξένων μυστικών υπηρεσιών και του ΝΑΤΟ». Και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα το νέο νομοσχέδιο.

Στην Πάτρα

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο τρομονομοσχέδιο, που ετοιμάζεται να προωθήσει προς ψήφιση η κυβέρνηση, καλούν μια σειρά μαζικοί φορείς και κοινωνικές οργανώσεις στην Πάτρα, την Τρίτη 22 Ιούνη, στην πλ. Τριών Συμμάχων, στις 8.30 μ.μ.

Συγκεκριμένα, στην κινητοποίηση καλούν η Συσπείρωση για τα Λαϊκά Δικαιώματα και Ελευθερίες, η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας, τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Μετάλλου, Ιματισμού, «Κόκα - Κόλα», ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών και ο Παμμικρασιατικός Σύλλογος.

Στο μεταξύ, σήμερα Παρασκευή, οι παραπάνω φορείς και οργανώσεις καλούν σε σύσκεψη με αφορμή το νέο τρομονομοσχέδιο, στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Στο Βόλο

Παράσταση διαμαρτυρίας για το νέο τρομονόμο και το Ευρωσύνταγμα και μια σειρά άλλων αντιδημοκρατικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, διοργανώνει σήμερα η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ. Η κινητοποίηση θα γίνει στις 7 μ.μ. στη Νομαρχία Μαγνησίας.

Στη Χαλκίδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο τρομονόμο της κυβέρνησης της ΝΔ που κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή, διοργανώνουν την Τρίτη 22 Ιούνη, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» Χαλκίδας, η Επιτροπή Ειρήνης Χαλκίδας, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη και η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ.

Η συγκέντρωση, που στηρίζουν και Εργατικά Σωματεία, θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στον πεζόδρομο της Πλατείας Αγοράς.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ