Σάββατο 15 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν άντεξε την προδοσία

Μέλος του PKK αυτοπυρπολήθηκε χτες στην Αθήνα

Αλλος ένας αγωνιστής του PKK έδωσε τέρμα στη ζωή του, αυτή τη φορά όμως στη χώρα μας, διαμαρτυρόμενος για τη σύλληψη του Οτσαλάν και τη συνεχιζόμενη επίθεση του τουρκικού στρατού στο Κουρδιστάν. Πρόκειται για τον 25χρονο Ρούχατ Εσιλιαρ Μπόσκουντ, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε χτες το απόγευμα στο λόφο Σκουζέ, σε μικρή απόσταση από το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού. Ο νεαρός πήγε στον περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Αιμιλιανού, περιέλουσε τα ρούχα του με εύφλεκτο υγρό και άφησε το κορμί του να τυλιχτεί στις φλόγες. Κανείς δεν πρόλαβε να τον αποτρέψει και όταν τον αντιλήφθηκαν οι περίοικοι ήταν πλέον αργά.

Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στην Πολυκλινική Αθηνών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Κοντά στα παπούτσια του βρέθηκε πρόχειρο σημείωμα με το μήνυμά του στην κουρδική γλώσσα. Ενα άλλο σημείωμα βρέθηκε στο σπίτι του, στο οποίο εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν σ' αυτήν την ακραία μαρτυρική πράξη διαμαρτυρίας. «Εγώ δεν είχα απάντηση στον πρόεδρο. Με τη φωτιά πιστεύω ότι θα βρω την ελευθερία για τον αρχηγό μου, για το λαό μου. Λευτεριά στον Οτσαλάν, ειρήνη, να σταματήσει η επίθεση στο Κουρδιστάν», ήταν λίγες από τις φράσεις που συνόδευσαν το φρικτό επίλογο της ζωής του.

Ο εκπρόσωπος του PKK στην Ελλάδα Ριζγκάρ Αϊδίν, μας είπε ότι γνώριζε τον νεαρό αγωνιστή. Ζούσε τον τελευταίο ενάμισι χρόνο στην Ελλάδα, αλλά δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή τους ότι ετοιμαζόταν να αυτοπυρποληθεί. «Ο πρόεδρός μας, συνέχισε, ο Οτσαλάν, έχει κάνει επανειλημμένες εκκλήσεις στα μέλη μας να μην προβαίνουν σε τέτοιες μορφές διαμαρτυρίας. Πρέπει να αλλάξουμε τακτική για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Μέχρι σήμερα πάνω από εξήντα συναγωνιστές μας έδωσαν τέρμα στη ζωή τους. Εμείς προσπαθούμε να αποτρέψουμε τα μέλη μας από παρόμοιες πράξεις».

Οταν ήρθε στην Ελλάδα χαρακτηρίστηκε πρόσφυγας και βρήκε στέγη στον καταυλισμό του Λαυρίου. Το τελευταίο όμως διάστημα μετακόμισε σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας. Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι ο 25χρονος Κούρδος δεν ήταν μεταξύ εκείνων που επιχείρησαν να αυτοπυρποληθούν στην πλατεία Συντάγματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας την ημέρα που η ελληνική κυβέρνηση παρέδωσε ουσιαστικά τον Οτσαλάν στην Τουρκία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητάει ΝΑΤΟ κατά PKK ο Ερντογάν(2006-07-26 00:00:00.0)
Συλλήψεις σε διαδήλωση για τον Οτσαλάν(2000-06-30 00:00:00.0)
Καταδικάστηκαν επειδή συμμετείχαν σε απεργία πείνας!(2000-05-25 00:00:00.0)
Συνεχίζεται το "θέατρο"(1999-06-04 00:00:00.0)
Ζητεί νέο δάνειο από το ΔΝΤ(1999-01-27 00:00:00.0)
Παραμένει "ελεύθερος" ο "Απο"...(1998-12-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ