Τρίτη 4 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Πρώην υπουργός κατηγορείται για την εκτέλεση μεταναστών

ΣΚΟΠΙΑ.--

Θέμα ημερών θεωρείται η σύλληψη του πρώην υπουργού Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Λιούμπε Μπόσκοφσκι, σε σχέση με τις προ δύο ετών εν ψυχρώ εκτελέσεις έξι Πακιστανών και ενός Ινδού, οικονομικών μεταναστών από αστυνομικές δυνάμεις των Σκοπίων. Ο Μπόσκοφσκι κατηγορείται πως διέταξε τους αστυνομικούς να εκτελέσουν τους Ασιάτες, να τους εμφανίσουν ακολούθως σαν «Μουτζαχεντίν» συσχετιζόμενους με την «αλ Κάιντα» και τους αυτονομιστές των Αλβανών της ΠΓΔΜ, προκειμένου τα Σκόπια να πάρουν τα εύσημα της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας για τη δήθεν καταφορά πλήγματος σε πυρήνα της διεθνούς τρομοκρατίας...

Ηδη, κοινοβουλευτική επιτροπή της ΠΓΔΜ έχει ψηφίσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Μπόσκοφσκι (από τα ανώτερα στελέχη του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO) και έχουν συλληφθεί ως ενεχόμενοι στην υπόθεση εκτέλεσης των επτά Ασιατών και δύο πρώην κομάντος της αστυνομίας, τρεις ανώτεροι σύμβουλοι του Μπόσκοφσκι όταν αυτός διατελούσε υπουργός Εσωτερικών και ένας επιχειρηματίας.

Σχετικά στοιχεία παρουσίασε χτες η εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίριανα Κόντεφσκα. Η Κόντεφσκα, επικαλούμενη διάφορα στοιχεία, είπε πως επιβεβαιώνουν ένα φρικιαστικό έγκλημα με θύματα απλούς μετανάστες.

Οι δικηγόροι του Μπόσκοφσκι και στελέχη του αντιπολιτευόμενου VMRO αντέδρασαν κάνοντας λόγο για «πολιτική συνωμοσία» με στόχο την παραπλάνηση της κοινής γνώμης των Σκοπίων μετά τις καταγγελίες για νόθευση των εκλογικών αποτελεσμάτων κατά τις προεδρικές εκλογές της περασμένης βδομάδας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ