Σάββατο 15 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τέχνες, επιστήμες, βιβλίο
  • Στη «Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καρδίτσας» άρχισε χθες και συνεχίζεται και σήμερα το συνέδριο που οργανώθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με θέμα «Προφορική λαϊκή παράδοση στο Νομό Καρδίτσας». Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου είναι ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μ. Μερακλής, ο οποίος θα εισηγηθεί σήμερα (πρωί) το θέμα «Ορισμένες διευκρινιστικές παρατηρήσεις για την έννοια της προφορικής παράδοσης».
  • Συνεχίζεται σήμερα (9.45 π.μ.), στην Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού, το επιστημονικό συμπόσιο (άρχισε χθες) με θέμα «Χρήσεις της αρχαιότητας από το νέο Ελληνισμό». Οι σημερινές εργασίες περιλαμβάνουν δεκατρείς εισηγήσεις από φιλολόγους και άλλους ειδικούς επιστήμονες.
  • Τη Δευτέρα (8 μ.μ.) στο «Κέντρο Λόγου και Τέχνης 104» (Θεμιστοκλέους 104) των εκδόσεων «Καστανιώτη» θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Ούβε Τιμ «Ποιος ανακάλυψε το λουκάνικο με κάρι». Θα παραστεί ο συγγραφέας και θα συζητήσει με την ομότεχνή του Ευγενία Φακίνου το θέμα «για τη μικρή ζωή μετά το μεγάλο πόλεμο» (θα υπάρχει μετάφραση).
  • Ολοκληρώνεται ο κύκλος προβολών του Ινστιτούτου Γκαίτε (Ομήρου 14 - 16), με τίτλο «Από τον Λούμπιτς στον Βέντερς», που περιλάμβανε γνωστές κλασικές ταινίες του 20ού αιώνα. Τη Δευτέρα (8 μ.μ.) θα προβληθεί η ταινία του Πίτερ Λίλιενταλ «Η σιωπή του ποιητή». Στις 19/4 (8 μ.μ.) η ταινία του Βιμ Βέντερς «Μπουένα Βίστα Σόσιαλ Κλαμπ» που έχει αποσπάσει τρία βραβεία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ (Φεστιβάλ Σιάτλ '99, Ενωση Κριτικών του Λ. Αντζελες και Φέλιξ '99).
  • Εκδήλωση με θέμα «Κοσμάς ο Αιτωλός» πραγματοποιεί τη Δευτέρα (7 μ.μ.) το «Στέκι Λόγου, Τέχνης και Παράδοσης της Αδελφότητας Βασιλοπουλιωτών Ηπείρου» (Κολωνού 48).

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org