Σάββατο 15 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Εικαστικά
«Δεσμοί» γλυπτικής

«Δεσμός» ονομάζεται η έκθεση γλυπτικής του Μιχάλη Παπαδάκη που εγκαινιάστηκε χτες, στο εργαστήριο του καλλιτέχνη (Ι. Δροσοπούλου 133). Πρόκειται για μία εικαστική μελέτη πάνω στη δομή της ύλης και τις έννοιες του χώρου και του χρόνου. Η ενότητα των έργων που εκτίθενται αναζητά τη γεωμετρία του μικρόκοσμου και του μακρόκοσμου, μέσα στην οποία εντάσσεται και η έννοια του χρόνου.

Η σειρά αυτή των έργων, που ξεκίνησε το Μάη του 1997, βρίσκεται σε εξέλιξη. Με άλλα λόγια, αποτελεί μια φάση ενός εικαστικού γεγονότος που εκτίθεται μέσα στο εργαστήριο του καλλιτέχνη όπου πραγματοποιείται και όχι σε κάποιον άλλο ουδέτερο χώρο, προκειμένου να βοηθηθεί ο θεατής να συλλάβει και να κατανοήσει τον τρόπο σκέψης και δράσης που ακολουθεί ο δημιουργός, μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα.

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των παρουσιάσεων με τον τίτλο «Οπως στο Εργαστήριο». Παρουσιάζει δηλαδή τη διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας, εκθέτοντας σχέδια και σκέψεις, που ο καλλιτέχνης κρατά για τον εαυτό του και δύσκολα βγάζει «προς τα έξω». Η έκθεση θα είναι ανοιχτή κάθε Παρασκευή (6μμ-10μμ), Σάββατο και Κυριακή (11πμ-10μμ), έως τις 4 Ιουνίου. Η έκθεση θα λειτουργεί επίσης Μεγ. Δευτέρα, Μεγ. Τρίτη και Μεγ. Τετάρτη (11πμ-9μμ).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org