Πέμπτη 8 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΛΕΤΟΝΙΑ
Να γυρίσουν από το Ιράκ οι στρατιώτες μας!

Η κοινοβουλευτική ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας κατέθεσε πρόταση με την οποία ζητά την άμεση ανάκληση από το Ιράκ του ουκρανικού «ειρηνευτικού» τμήματος που βρίσκεται εκεί. Το ΚΚ Ουκρανίας συνδέει τη νέα πρωτοβουλία του με την εξέγερση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ιράκ, όπως και με τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε διάφορες χώρες.

Ο βουλευτής του ΚΚ Ουκρανίας I. Αλεξέεφ, που διάβασε την πρόταση του κόμματος, σημείωσε ότι στο Ιράκ τις τελευταίες μέρες «αναπτύσσεται ένας πραγματικός απελευθερωτικός αγώνας» και ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Ισπανία κι Ουζμπεκιστάν δείχνουν ότι και η Ουκρανία «μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με τον κίνδυνο των τρομοκρατικών ενεργειών». Και ο βουλευτής του ΚΚ Ουκρανίας κατέληξε: «Ρωτάμε τον Πρόεδρο Κούτσμα, πόσους νεκρούς ακόμα χρειάζεται για να ανακαλέσει τους Ουκρανούς στρατιωτικούς;».

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Τρίτη στην πόλη Αλ-Κούτα σκοτώθηκε ένας Ουκρανός στρατιώτης και τραυματίστηκαν άλλοι 5 σε επίθεση της ιρακινής αντίστασης σε ουκρανικό άρμα μεταφοράς προσωπικού. Συνολικά από τον Αύγουστο του 2003 στην ιρακινή επαρχία της Βασίτ βρίσκονται 1.600 Ουκρανοί στρατιωτικοί. Από τότε έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράκ 4 Ουκρανοί στρατιωτικοί.

Εντεκα βουλευτές ζητούν την επιστροφή των Λετονών στρατιωτών

Στη Λετονία, 11 βουλευτές, μεταξύ αυτών και οι 5 βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος Λετονίας, ζητούν την επιστροφή των Λετονών στρατιωτών που βρίσκονται στο Ιράκ. Οι ίδιοι βουλευτές τονίζουν στο νομοσχέδιό τους πως η βοήθεια που θα πρέπει να δώσει η Λετονία στο Ιράκ θα πρέπει να είναι σε φάρμακα και άλλο ανθρωπιστικό υλικό κι στρατιωτική.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ