Πέμπτη 8 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Στο κυνήγι υπόπτων

ΜΑΔΡΙΤΗ.- Τη φυλάκιση δύο ακόμα υπόπτων για τις επιθέσεις της 11ης Μάρτη διέταξε χτες ο δικαστής Χουάν ντελ Ολμο. Πρόκειται για τους Μαροκινούς Ρασίντ Αντλί, που συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης, και Αμπντελιλά ελ-Φουάντ. Μέχρι στιγμής στη φυλακή βρίσκονται 17 ύποπτοι.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις αρχές, οι νεκροί από την έκρηξη του Σαββάτου στο προάστιο της Μαδρίτης, Λεγανές, είναι τελικά εφτά. Μέχρι στιγμής, έχουν αναγνωριστεί τα πτώματα τεσσάρων, ενώ όλοι τους θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση που πραγματοποίησε την επίθεση στη Μαδρίτη. Χτες δικαστικός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ύποπτοι ετοίμαζαν και νέα επίθεση μέχρι το τέλος του Πάσχα. Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελ Παΐς», η αστυνομία πιστεύει ότι τρία άτομα πρόλαβαν να διαφύγουν από το διαμέρισμα που ανατινάχτηκε. Οι τρεις πιστεύεται ότι έχουν βρει καταφύγιο σε σπίτι κοντά στη Μαδρίτη.

Χτες παράλληλα ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος έδωσε εντολή στους Σοσιαλιστές να σχηματίσουν κυβέρνηση. Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απρίλη και ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Χοσέ Λουίς Θαπατέρο αναμένεται να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία με την υποστήριξη μικρότερων κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ