Πέμπτη 25 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνάντηση πρωθυπουργού και αρχιεπισκόπου

Δεν έκρυψε τις προτιμήσεις του, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «μια νέα σελίδα ανοίγει στις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας», μετά τη χτεσινή συνάντηση του με το πρωθυπουργό. Κατά τον αρχιεπίσκοπο, «θα κυριαρχεί ο αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των δύο κορυφαίων θεσμών του έθνους, της Εκκλησίας και της Πολιτείας. Με τονισμό των διακριτών ρόλων οι οποίοι ρυθμίζουν τους ρόλους που έχουμε αναλάβει».

Οπως είπε, επίσης, «ο πρωθυπουργός διαθέτει και τη βούληση μαζί με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για μια προσέγγιση των ζητημάτων, με γνώμονα το καλώς εννοούμενο συμφέρον Εκκλησίας - Πολιτείας». Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο αρχιεπίσκοπος είπε ότι στη συνάντηση συζητήθηκε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και η στήριξη που αυτό χρειάζεται. Το θέμα των ταυτοτήτων θα εξεταστεί στον πρέποντα χρόνο.

Οπως σημειώνεται από την Αρχιεπισκοπή, στη συνάντηση έγινε μια γενική συζήτηση χωρίς εξειδικευμένες αναφορές. Συζητήθηκαν ο ρόλος της ορθόδοξης Εκκλησίας στην ενωμένη Ευρώπη και στα Βαλκάνια, το προνοιακό έργο της Εκκλησίας, η αναφορά του χριστιανισμού ως θεμέλιου του ευρωπαϊκού πολιτισμού στη συνταγματική συνθήκη. Τέλος, ζητήθηκε η αρωγή της Πολιτείας για να δρομολογηθούν λύσεις σε όλα τα ζητήματα. Αύριο ο αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ