Πέμπτη 18 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΟΡΟΕΛΕΓΧΟΙ
Στην ίδια ρότα με το ΠΑΣΟΚ

Οι ΕΒΕ και πάλι στο στόχαστρο του φοροεισπρακτικού μηχανισμού

Στη μόνιμη επωδό των φορολογικών ελέγχων σε βάρος των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων επανέρχεται και η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζοντας ότι η όποια ολιγοήμερη μετεκλογική «απραξία» του ελεγκτικού μηχανισμού πήρε τέλος. Πρόκειται, δηλαδή, για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής που ακολούθησαν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ σε βάρος των ΕΒΕ, σε μια περίοδο που το μεγάλο κεφάλαιο ευνοήθηκε από αλλεπάλληλες φοροελαφρύνσεις και άλλα προνόμια.

Στο πλαίσιο αυτό ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας συναντήθηκε χτες με τους διευθυντές των ΔΟΥ Αττικής και των ελεγκτικών κέντρων, προκειμένου να δώσει τις σχετικές κατευθύνσεις. Ο υφυπουργός της ΝΔ επισήμανε στους εφοριακούς ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν στο εξής κανονικά, με την ίδια διαδικασία που γινόταν μέχρι σήμερα. Για τον έλεγχο της όλης διαδικασίας ζήτησε να του αποστέλλονται, σε καθημερινή βάση, ενημερωτικά σημειώματα με τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των φοροελέγχων. Είναι δηλαδή φανερό ότι και η νέα κυβέρνηση θα φορτώνει την «υστέρηση» των κρατικών εσόδων πάνω στους μικροεπαγγελματίες. Οι βασικές προτεραιότητες του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, σε αυτή τη φάση, είναι οι παρακάτω:

  • Η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών.
  • Αμεση έκδοση «εντολών ελέγχου» σε επιχειρήσεις που καθυστερούν να υποβάλουν τις περιοδικές ή τις εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ.
  • Ο υφυπουργός έκανε λόγο για άμεση και αυστηρή αντιμετώπιση των εφοριακών υπαλλήλων που εμπλέκονται σε παράνομες συναλλαγές.
  • Στις προτεραιότητες είναι η παραλαβή και η επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων με αποσπάσεις υπαλλήλων όπου παρουσιαστεί ανάγκη.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ