Παρασκευή 12 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 20ής ΜΑΡΤΗ
Σήμερα η σύσκεψη της ΕΕΔΥΕ με τους μαζικούς φορείς

Στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών

Σύσκεψη κοινωνικών και μαζικών φορέων της Αθήνας και του Πειραιά διοργανώνει σήμερα Παρασκευή η ΕΕΔΥΕ. Η σύσκεψη πραγματοποιείται στις 7 μ.μ. στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ - Κάνιγγος 27, στον 5ο όροφο). Στη σύσκεψη αναμένεται να συζητηθούν οι λόγοι που απαιτούν τη δραστηριοποίηση όλων των φορέων της ευρύτερης περιοχής, πρώτα και κύρια των εργατικών συνδικάτων, των νεολαιίστικων οργανώσεων και γυναικείων οργανώσεων, των οργανώσεων των Αντιστασιακών, των Συνταξιούχων κλπ, και να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την καλύτερη προετοιμασία του αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου του Σαββάτου 20 του Μάρτη, στις 11 π.μ. στα Προπύλαια.

Η ΕΕΔΥΕ διοργανώνει το συλλαλητήριο ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), που κήρυξε την 20ή του Μάρτη ως Μέρα Αντίστασης στον Πόλεμο και στον Ιμπεριαλισμό, καθώς και αλληλεγγύης στους αγωνιζομένους λαούς.

Το αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνεται ένα χρόνο μετά την εγκληματική επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο Ιράκ και πέντε χρόνια μετά τις φονικές επιδρομές του ΝΑΤΟ στην ΟΔ Γιουγκοσλαβίας και ενώ, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ, τα ιμπεριαλιστικά κέντρα «έχουν βάλει στο στόχαστρο τον αδούλωτο λαό της Κούβας, τη ΛΔ Κορέας, τη Συρία κ.ά.». Οπως, δε, υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ, «στα εγκλήματα αυτά συμμετείχε και η χώρα μας με ευθύνη της τότε κυβέρνησης και της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως επίσης συμμετέχει με ελληνικά στρατεύματα στις κατοχικές δυνάμεις».

Το συλλαλητήριο στις 20 Μάρτη θα λειτουργήσει ως αφορμή ώστε εργαζόμενοι, νεολαία και όλοι οι αγωνιστές της ειρήνης να δώσουν μαχητικό «παρών» για:

-- Να μπει φραγμός στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

-- Να ανατραπεί η «Νέα Τάξη Πραγμάτων».

-- Να συμπαρασταθούμε στον ιρακινό λαό, στους Παλαιστίνιους, σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους από τον ιμπεριαλιστικό ζυγό.

-- Να μη συμμετέχει η Ελλάδα στους τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

-- Να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα κατοχής από τις άλλες χώρες και να φύγουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από την πατρίδα μας.

Στη Θεσσαλονίκη

Η ΕΔΥΕΘ, η Αντιπολεμική Επιτροπή και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του ΠΣΕ και της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, αποφάσισαν τη διοργάνωση συλλαλητηρίου, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα, Σάββατο 20 Μάρτη στις 12.30 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου οργανώνεται σύσκεψη τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. στην αίθουσα ΕΣΗΕΜΘ και για το σκοπό αυτό καλούνται οι κοινωνικοί, συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ