Παρασκευή 12 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πεδίο συσπείρωσης

Η μετεκλογική περίοδος σηματοδοτεί, εκ των πραγμάτων, το πέρασμα στην επόμενη φάση, όπου τα λαϊκά προβλήματα και η πολιτική εξυπηρέτησης των ιμπεριαλιστικών σχεδίων θα βγαίνουν στο προσκήνιο, είτε το θέλουν είτε όχι οι φορείς του δικομματισμού. Πράγμα που ούτε η συναίνεση για τις βασικές πολιτικές επιλογές, μεταξύ της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να σκιάσει.

Καθώς, λοιπόν, θα ξετυλίγεται η πολιτική της ΝΔ - στην ουσία η ίδια πολιτική με αυτή του ΠΑΣΟΚ μετά τον «ανασχηματισμό» που έγινε στα πλαίσια της δικομματικής εναλλαγής - θα επικαιροποιείται όλο και περισσότερο η πολιτική του ΚΚΕ, όλα όσα πρόβαλλε προεκλογικά για τη διέξοδο που προτείνει στους εργαζόμενους. Δηλαδή, η πολιτική πρόταση του Κόμματος για λαϊκή συμμαχία και συσπείρωση των πλατιών λαϊκών στρωμάτων ενάντια σε αυτή την πολιτική που υπαγορεύεται από τα μονοπώλια, με προοπτική τη λαϊκή εξουσία. Οι απαντήσεις που θα δώσει η κυβέρνηση είναι δεδομένες.

Από κει και πέρα το ζητούμενο είναι τα λαϊκά στρώματα, που υφίστανται τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, να συνειδητοποιούν έγκαιρα τον ταξικό της χαρακτήρα, να μην εγκλωβίζονται σε αυταπάτες, να μη στρέφονται σε άλλες αδιέξοδες επιλογές, να μην υποκύπτουν στη μοιρολατρία και να προσανατολίζονται όλο και πιο συνειδητά στην αναζήτηση μιας διεξόδου που θα δίνει προοπτική στα πραγματικά τους συμφέροντα, στην πρόταση του ΚΚΕ. Η προεκλογική περίοδος και η μάχη που με συνέπεια έδωσε στη διάρκειά της το ΚΚΕ επιβεβαίωσαν τις δυνατότητες που υπάρχουν για ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα στο λαό, μια μάχη που έφερε και τα θετικά για το ΚΚΕ αποτελέσματά της, τα οποία, εξάλλου, καταγράφηκαν στην κάλπη και στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Το πεδίο της συσπείρωσης και της ανάπτυξης των αγώνων είναι πλέον ακόμα πιο ανοιχτό και χωράνε πολλοί σε αυτό. Η πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση της συμμαχίας του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, με στόχο τη διεκδίκηση της λαϊκής εξουσίας και τη λαϊκή οικονομία, απευθύνεται στην εργατική τάξη, στα μικρομεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, στους αγωνιστές και στις αγωνίστριες, στους προοδευτικούς και αριστερούς, όλους εκείνους που θέλουν να ορθώσουν ένα συνεπές μέτωπο κατά της πολιτικής του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών επιλογών.

Είναι μια πρόταση με συγκεκριμένη στόχευση στο σήμερα και στο μέλλον των εργαζομένων, που αφορά στα μεγάλα καθημερινά τους προβλήματα και δίνει προοπτική στον αγώνα. Η πρόταση αυτή δε συμβιβάζεται με νεφελώματα περί «ενότητας της Αριστεράς», τα οποία κινούνται στον αστερισμό των στρατηγικών επιλογών του συστήματος, επιλογές οι οποίες γεννάνε τις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΝΑΤΟ και των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Οι μετεκλογικές συνθήκες, μπολιασμένες με το μεγάλο άνοιγμα προς το λαό που έκανε το ΚΚΕ στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενόψει μάλιστα και των ευρωεκλογών στις 13 του Ιούνη, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα, διεύρυνση της πάλης και της συσπείρωσης, για να βγει ο λαός στο προσκήνιο και οι εργαζόμενοι να κατακτήσουν τη θέση που τους ανήκει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ