Τετάρτη 10 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για «ψηφιακούς» μικρομηκάδες

Διαγωνισμό ψηφιακής ταινίας μικρού μήκους για κινηματογραφιστές από 18-30 ετών διοργανώνει το Βρετανικό Συμβούλιο. Το θέμα είναι ελεύθερο και οι ταινίες πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 31/5/2004. Οι όροι του διαγωνισμού γνωστοποιούνται από το Βρετανικό Συμβούλιο και το Φεστιβάλ Δράμας. Οι βραβεύσεις θα ανακοινωθούν στις 31/7.

Οι τρεις πρώτοι θα παρακολουθήσουν εργαστήρια από Βρετανούς κινηματογραφιστές κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Δράμας, στο οποίο και θα προβληθούν οι ταινίες του εκτός διαγωνισμού, ενώ τη μεταφορά των ταινιών σε φιλμ 35 mm θα αναλάβει το Βρετανικό Συμβούλιο. Ο πρώτος νικητής θα ταξιδέψει και μια βδομάδα στο Λονδίνο για να παρακολουθήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης.

Εξάλλου, από 18-22/3, το Βρετανικό Συμβούλιο, το Ιδρυμα ΔΕΣΤΕ και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στη βρετανική κινηματογραφική πρωτοπορία της δεκαετίας 1966-1976.

  • Το πρόγραμμα προβολών του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου από 12-18/3 έχει ως εξής:

«ΑΠΟΛΛΩΝ»: «Το λιβάδι που δακρύζει». 14/3, 12 μ.: «Εύα» του Τζόζεφ Λόουζι. «ΤΡΙΑΝΟΝ»: «Monster». 13/3, 4.30 μ.μ.: «Η δομή του κρυστάλλου» του Κριστόφ Ζανούσι. 16/3: Συναυλία με μουσική από ταινίες του Αλφρεντ Χίτσκοκ από την Ορχήστρα των Χρωμάτων και προβολή της ταινίας του Χίτσκοκ «Η κυρία εξαφανίζεται». «ΠΛΑΖΑ 2»: «21 γραμμάρια». «ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ»: «Επιστροφή στο Cold Mountain». «ΑΝΔΟΡΑ»: «Αγάπα με αν τολμάς». «ΑΦΑΙΑ»: «Χαμένοι στη μετάφραση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ