Τετάρτη 10 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ντοστογιέφσκι και Ροΐδης

Για τέσσερις μόνο βδομάδες, από 12/3 - 4/4, το «Θέατρο του Ηλιου» παρουσιάζει το αριστούργημα του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι «Λευκές Νύχτες», σε σκηνοθεσία - σκηνικό Ανδρέα Παπασπύρου, σκηνικά Αννας Γεωργιάδου, Κένι Μακλίλαν, μουσική επιμέλεια Κατερίνας Πολυχρονοπούλου. Παίζουν: Ανδρέας Παπασπύρος, Δάφνη Βασιλειάδου, Αγγελική Μυλωνάκου, Σωτήρης Αντωνίου.

Πρωταγωνιστής του έργου είναι ένας μοναχικός, ευαίσθητος άντρας, ο οποίος ζει μακριά από τους άλλους, παρατηρώντας τους στις καθημερινές ασχολίες τους, τις χαρές και λύπες τους. Ενας ονειροπόλος, που ζει μέσα από τη ζωή των άλλων, διαβάζοντας τις σκέψεις τους. Μια χιονισμένη βραδιά, κάνοντας περίπατο, συναντά μια νεαρή κοπέλα που κλαίει. Η τύχη τον βοηθά και συζητά μαζί της και «τολμά» να ερωτευτεί. Ο ονειροπόλος ανοίγει την καρδιά του και ζει τέσσερις, μόνο, νύχτες.

«Ανθρωποι και ζώα εφήμερα» τιτλοφορείται το έργο που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα «Τελεία», στο στούντιο «Πρώτες ύλες» (πρώην «Αντιθέατρο», Μοσχονησίων 36), κάθε Δευτέρα και Τρίτη (9μ.μ.). Ο θίασος, με αφορμή τα 100 χρόνια από το θάνατο του Εμμανουήλ Ροΐδη, συνέθεσε την παράστασή του, βασιζόμενος σε διηγήματα του συγγραφέα της «Πάπισσας Ιωάννας». Πρόκειται για τα αλληγορικά, σατιρικά διηγήματα «Ιστορία ενός αλόγου», «Ιστορία μιας γάτας», «Ιστορία ενός σκύλου», «Ιστορία ενός πιθήκου». «Ιστορία ενός ορνιθώνος» και ένα απόσπασμα από την «Εορτή του όνου κατά τον μεσαίωνα».

Κατά Ροϊδη «Ανθρωποι και ζώα εφήμερα»
Κατά Ροϊδη «Ανθρωποι και ζώα εφήμερα»
Η διασκευή των διηγημάτων και η σκηνοθεσία είναι της Ευανθίας Στιβανάκη, τα σκηνικά -κοστούμια του Νίκου Κασαπάκη, η μουσική επιμέλεια του Θοδωρή Ευστρατιάδη. Παίζουν: Γιώργος Αφεντάκης, Θοδωρής Ευστρατιάδης, Μανώλης Ιωνάς, Μαρία Κοκκινάκη, Σοφία Λιάκου, Μαρία Μαλταμπέ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ