Παρασκευή 5 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Απαιτεί μέτρα ασφαλείας

Διαμαρτυρία στην Πύλη 16 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες στις 3 το μεσημέρι τα μέλη του Συνδικάτου Οδηγών Αυτοκινήτων Μακεδονίας - Θράκης, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα ασφάλειας για τους εργαζόμενους που κινούνται στο χώρο του Σέμπο.

Σε συνάντηση που είχε λίγο νωρίτερα το συνδικάτο με το προεδρείο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, ζήτησε να αλλάξουν οι διαγραμμίσεις στο χώρο του Σέμπο και να αλλάξει ο τρόπος φόρτωσης των καραβιών. Συγκεκριμένα, τα μέλη της διοίκησης του συνδικάτου κατήγγειλαν ότι με το σύστημα που επικρατεί κατά τις φορτοεκφορτώσεις υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πέσουν θύματα ατυχήματος οι οδηγοί που είναι υποχρεωμένοι για τις ανάγκες της δουλιάς τους, να περιφέρονται πεζοί στο χώρο του Σέμπο.

Μια χαλάρωση της προσοχής των οδηγών που κινούν την ώρα εκείνη τα οχήματά τους μπορεί να γίνει αιτία ατυχήματος. Πρόσθεσαν ότι οι συνάδελφοί τους είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται στη φόρτωση των καραβιών νύχτες και Σαββατοκύριακα χωρίς να είναι ασφαλισμένοι γιατί οι εργοδότες μεταφορείς δεν μπορούν να πάρουν άδεια υπερωριών από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Ακόμη είναι υποχρεωμένοι να περνάνε με τα φορτηγά τους κάτω από τις γερανογέφυρες, την ώρα που φορτώνουν και εκφορτώνουν τα καράβια και για το λόγο αυτό έχουν συμβεί ατυχήματα, ευτυχώς μέχρι τώρα μόνο με υλικές ζημίες. Από την πλευρά της η διοίκηση του ΟΛΘ υποσχέθηκε άμεσα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που τέθηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ