Πέμπτη 4 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απάντηση στον αποπροσανατολισμό

Τις τρεις μέρες που απομένουν μέχρι την κάλπη της Κυριακής απ' ό,τι φαίνεται το «μενού» του δικομματισμού, εκτός από ακατάσχετη υποσχεσιολογία, θα έχει και «σκληρό ροκ», δηλαδή ανέβασμα της ανούσιας κοκορομαχίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για να κρυφτεί η κοινότητα της αντιλαϊκής πολιτικής τους. Το σύνθημα ήδη έχει δοθεί και οι δύο εταίροι συναγωνίζονται ποιος θα αποκαλύψει πιο «ισχυρό χουντικό παρελθόν» στον άλλον. Το ΠΑΣΟΚ «σηκώνει» τον «μπαμπούλα της επαράτου Δεξιάς» και χτες κατήγγειλε τη διακίνηση υβριστικού υλικού κατά του Γ. Παπανδρέου απ' τη ΝΔ, πράγμα που η ΝΔ καταγγέλλει ως προβοκάτσια. Η δεύτερη, απ' τη μεριά της, επαγγέλλεται την «αλλαγή σελίδας» για να φύγει «το σύστημα ΠΑΣΟΚ». Με τη στοχοπροσηλωμένη συνδρομή των ΜΜΕ, αναδεικνύεται το θέμα της εξυπηρέτησης ημετέρων, και από τους μεν και από τους δε, στη δημόσια διοίκηση που έτσι και αλλιώς είναι χώρος εφαρμογής της ρουσφετολογίας και της εξαγοράς συνειδήσεων.

Το κλίμα τέτοιας τεχνητής πόλωσης είναι βέβαιο ότι θα ενταθεί για να σηκωθεί ο απαραίτητος κουρνιαχτός για το δικομματισμό, προκειμένου να εγκλωβιστούν τα λαϊκά στρώματα και πάλι στη «στρούγκα» του. Και οι δύο «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους» ότι «ενώνουν την Ελλάδα» και «δε διαχωρίζουν τους Ελληνες», την ίδια στιγμή που ξεθάβονται πάλι τα διλήμματα της ...προόδου και της συντήρησης, της ...«νέας εποχής» με το παρελθόν.

Το σίγουρο είναι ότι οι εργαζόμενοι, ο λαϊκός κόσμος πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους σε αυτές τις αποπροσανατολιστικές Σειρήνες. Δεξιά, αντιλαϊκή και αντιδραστική είναι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ που στηρίχτηκε στα βασικά ζητήματα απ' τη ΝΔ και είχε τη συναίνεση του ΣΥΝ. Η δεξιά πολιτική της ...«νέας εποχής» ξεχαρβάλωσε και ξεχαρβαλώνει τις εργασιακές σχέσεις (με μερική απασχόληση - μερική ζωή), χτύπησε και χτυπάει την κατάκτηση της Κοινωνικής Ασφάλισης που στοίχισε θυσίες και αίμα, εμπορευματοποίησε και εμπορευματοποιεί ακόμα περισσότερο την Παιδεία, την Υγεία-Πρόνοια, διεύρυνε και διευρύνει τους ταξικούς φραγμούς και οδήγησε λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση. Είναι η δεξιά πολιτική, που, μέσα απ' το χτύπημα λαϊκών δικαιωμάτων, έφερε και φέρνει νέα προνόμια και υπερκέρδη στους λίγους κεφαλαιοκράτες. Είναι επίσης η πολιτική, που, υπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, έκανε τη χώρα θύτη σε βάρος άλλων λαών, με τη συνενοχή και συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Τα αντιδεξιά ή αντιΠΑΣΟΚικά σύνδρομα οι αριστεροί, οι σκεπτόμενοι λαϊκά άνθρωποι πρέπει να τα πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων. Γιατί δεν έχουν κανένα συμφέρον διαλέγοντας ανάμεσα στη μια ή στην άλλη Δεξιά. Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να ψηφίζουν ό,τι ψηφίζουν και να στηρίζουν τα αφεντικά τους, τους κεφαλαιοκράτες και το υπηρετικό τους προσωπικό. Το μαύρο και στους δύο και η απόρριψη και όποιων άλλων μεσοβέζικων επιλογών διαχείρισης του εκμεταλλευτικού συστήματος, με ταυτόχρονη στήριξη και ισχυροποίηση της δικής τους δύναμης, του ΚΚΕ, είναι η μόνη απάντηση που μπορούν να δώσουν. Γιατί, έχουμε αγώνες αύριο!


Δημήτρης ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ