Πέμπτη 4 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
«Να αφυπνιστούν οι συνειδήσεις»!

Περιοδεία του Κ. Καζάκου, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ σε εργοστάσια, στη Λάρισα

Ο Κ. Καζάκος
Ο Κ. Καζάκος
Με ιδιαίτερη θέρμη υποδέχτηκαν τον Κ. Καζάκο, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι των εργοστασίων «ΠΑΣΧΟΥΔΗΣ» και «ΡΑΠΤΕΞ», στη Λάρισα όπου περιόδευσε χτες. Οι εργάτες και οι εργάτριες των δύο εργοστασίων δεν έκρυψαν την έντονη διάθεσή τους ν' ακούσουν και να συζητήσουν για τις θέσεις του ΚΚΕ, με τον Κ. Καζάκο, που συνοδευόταν από τους υποψήφιους βουλευτές Γ. Νταφούλη και Δήμητρα Παπαστεργίου και αντιπροσωπεία της ΝΕ Λάρισας του Κόμματος. Ξέρουν, άλλωστε, ότι απ' αυτές τις εκλογές θα κριθούν πολλά σε σχέση με τις εργασιακές τους σχέσεις, καθώς στην πλειοψηφία τους έχουν συνειδητοποιήσει ποιους έχουν δίπλα τους και ποιους απέναντί τους.

Γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ότι δίπλα τους βρίσκεται με συνέπεια και συνέχεια το ΚΚΕ και απέναντί τους βλέπουν το δικομματισμό, που βάζει σε «πλειστηριασμό» τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, για να τα ξεπουλήσει την επομένη των εκλογών.

Οπως τόνισε, στη συζήτηση που είχε μαζί τους ο Κ. Καζάκος το ζητούμενο είναι στις εκλογές της Κυριακής να καταψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που είναι «υπηρέτες» της ίδιας, αντιλαϊκής πολιτικής και να ενισχύουν αποφασιστικά το ΚΚΕ που «είναι ταγμένο στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων». Συνεχίζοντας ο Κ. Καζάκος τόνισε πως «αν αφυπνιστούν οι συνειδήσεις η δύναμη του δικομματισμού θα είναι ελάχιστη» και επισήμανε: «Τιμωρήστε και τους δύο. Αν δεν το κάνετε αυτό, αύριο θα είναι πολύ πιο άσχημα τα πράγματα. Ψηφίστε ΚΚΕ. Γιατί εσείς ξέρετε ότι είναι το μοναδικό κόμμα που με συνέπεια υπερασπίστηκε τα συμφέροντά σας. Και όσο πιο δυνατό βγει από την κάλπη, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η λαϊκή αντίσταση. Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που υποστηρίζει ότι αυτή η αντιλαϊκή πολιτική δεν είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους. Υπάρχει η δυνατότητα να ακολουθηθεί ένας άλλος δρόμος οικονομικής ανάπτυξης, προς όφελος των εργαζομένων, ώστε να λυθούν τα λαϊκά προβλήματα. Για να γίνει πράξη αυτός ο δρόμος χρειάζεται να συγκροτηθεί μια πανίσχυρη κοινωνική και πολιτική συμμαχία που θα ανατρέψει την εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου και θα αναδείξει μια λαϊκή εξουσία.

Στα πλαίσια της περιοδείας του στη Λάρισα, το μεσημέρι ο Κ. Καζάκος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ