Σε δικομματική υπόθεση εξελίσσεται το ζήτημα των προεκλογικών τηλεοπτικών αναμετρήσεων με προφανή στόχο την ενίσχυση των δικομματικής πόλωσης και τον αποπροσανατολισμό του λαού. Μετά την απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου σε παλαιότερη πρόταση του προέδρου της ΝΔ Κ. Καραμανλή, γίνεται ακόμα πιο φανερό ότι η όλη συζήτηση επικεντρώνεται στην τελική μορφή που θα έχει η αναμέτρηση των δύο «μονομάχων», εξοστρακίζοντας πλήρως τα άλλα κόμματα και τους επικεφαλής τους. Εξάλλου, για σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση στη Βουλή των Ν. Αθανασάκη, εκ μέρους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Θ. Ρουσόπουλου, εκ μέρους του προέδρου της ΝΔ, προκειμένου να διευρυνθούν αμοιβαία οι προθέσεις και να αναζητηθεί κάποια λύση.
Η συζήτηση άνοιξε με την απάντηση του Γ. Παπανδρέου στην πρόταση του Κ. Καραμανλή για προεκλογικές τηλεοπτικές αναμετρήσεις, όπου ο Γ. Παπανδρέου εισηγείται στον πρόεδρο της ΝΔ να διεξαχθούν τέσσερα θεματικά «ντιμπέιτ», τρία μέσω τηλεόρασης και ένα μέσω διαδικτύου, μεταξύ των δύο, και ένα ακόμα μεταξύ των επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ειδικότερα, προτείνει τρεις τηλεοπτικές αναμετρήσεις, η μια με αντικείμενο την εξωτερική πολιτική, η άλλη την οικονομία και η τρίτη την παιδεία, η τέταρτη, προτείνει, να γίνει μέσω διαδικτύου και με αντικείμενο τους νέους και τις νέες τεχνολογίες.
Από την πλευρά της ΝΔ ο εκπρόσωπος Τύπου Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στην επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για διάλογο χωρίς περιορισμούς στη θεματολογία. «Ο διάλογος, είπε, θα είναι εποικοδομητικός, εφόσον περιλάβει όλα τα θέματα που απασχολούν τις Ελληνίδες και τους Ελληνες και όχι μόνο τους τρεις τομείς, τους οποίους αναφέρει ο κ. Παπανδρέου στην επιστολή του. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να μείνουν εκτός συζήτησης θέματα όπως η Υγεία - και γενικότερα το κοινωνικό κράτος - η διαφάνεια και η διαφθορά, τα οποία απασχολούν τους Ελληνες». Σημείωσε ακόμα ότι αυτό που θα πρέπει να διασφαλιστεί για τα επόμενα ντιμπέιτ, είναι «ελεύθερες ερωτήσεις για όλα τα θέματα, χωρίς περιορισμούς και εξειδικεύσεις».
Στη συζήτηση μπήκε και η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου η οποία ισχυρίστηκε πως «όταν συζητάμε επί παντός του επιστητού, τότε δεν είναι τίποτα άλλο παρά συνθήματα». Επίσης, ο Γ. Σουφλιάς επισήμανε ότι «θέλουμε τις συζητήσεις. Δεν μπορεί, όμως επαναλαμβάνω, να αποκλείονται οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων σε διάφορα θέματα που κρίνουν οι ίδιοι ότι είναι ζωτικά. Και φυσικά δεν μπορεί να αποκλειστούν απ' αυτές τις συζητήσεις θέματα πολύ σημαντικά».