Τρίτη 17 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγκαταλείψτε τους!

Από το Αιγάλεω, όπου μίλησε σε συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο του Μπάσκετ, η Αλέκα Παπαρήγα απηύθυνε κάλεσμα σ' όσους ακόμα εξαρτώνται από το ΠΑΣΟΚ ή τρέφουν αυταπάτες για τη ΝΔ.

«Καλούμε, είπε, έστω και τώρα, στο παρά πέντε των εκλογών, όλους αυτούς τους αγωνιστές που χρόνια τώρα δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι το ΠΑΣΟΚ εξελίχθηκε σε κόμμα του κεφαλαίου, τους καλούμε να πάψουν να έχουν συναισθηματική ή ιστορική εξάρτηση από το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ δε σώζεται με τίποτε.

Το λαϊκό κίνημα θα δυναμώσει με την εγκατάλειψη του ΠΑΣΟΚ.

Θα δυναμώσει με την υπερψήφιση του ΚΚΕ.

Από αυτήν την εξέλιξη δεν πρέπει να επωφεληθεί η ΝΔ.

Το ΚΚΕ καλεί τους αγωνιστές που πίστεψαν κάποτε ότι τα θετικά συνθήματα του ΠΑΣΟΚ θα γίνονταν πράξη, να επιλέξουν το δρόμο της τιμωρίας του. Γιατί όχι μόνο τους διέψευσε και τους αποπροσανατόλισε, αλλά και γιατί έχασαν πολύτιμο χρόνο στην ετοιμασία μιας αποτελεσματικής αντίστασης.

Τους καλούμε σε κοινή δράση και συσπείρωση στο εργατικό λαϊκό κίνημα, στους αγώνες της αγροτιάς και των ΕΒΕ, στους αγώνες για τη δωρεάν δημόσια Παιδεία και Υγεία, στην πάλη κατά της συμμετοχής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Καλούμε επίσης τα λαϊκά στρώματα που κατά παράδοση ψήφιζαν τη ΝΔ, να συνειδητοποιήσουν ότι δεν τιμωρούν το ΠΑΣΟΚ ψηφίζοντας ΝΔ, γιατί το κόμμα αυτό αν γίνει κυβέρνηση δε θα έχει καμία διαφορά από το ΠΑΣΟΚ.

Η ΝΔ ούτε καν διαφορετική διαχείριση δεν μπορεί να έχει σε σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ. Τα προγράμματά τους είναι πανομοιότυπα.

Δεν είναι πολιτικοί αντίπαλοι μεταξύ τους, αλλά ανταγωνιστές στο κυνήγι της κυβερνητικής εξουσίας.

Και τα δύο κόμματα, αποτελούν κόμματα της πλουτοκρατίας».



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ