Με αφορμή τη συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου την περασμένη Τετάρτη το βράδυ στη ΝΕΤ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κύριος Παπανδρέου χτες, στη συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, πρόβαλε μια εξαιρετικά αντιδραστική και επικίνδυνη ιδέα, που βρίσκεται στις αποφάσεις της Μπολόνια και του Βερολίνου. Οτι, δηλαδή, οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου θα πρέπει να περνάνε από μια διαδικασία πιστοποίησης της ικανότητάς τους για επάγγελμα. Αποδεσμεύει δηλαδή το πτυχίο από το επάγγελμα και το κοινωνικό δικαίωμα για εργασία. Ξέρουμε πολύ καλά όλοι τις κατευθύνσεις που υπάρχουν για την πιστοποίηση, να περάσει στα χέρια του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, στα χέρια της εργοδοσίας. Που σημαίνει δηλαδή ότι θα έχουμε αποφοίτους με πιστοποιητικό ISO και αποφοίτους χωρίς ISO. Δηλαδή γίνεται ένα εμπόρευμα ο απόφοιτος και η γνώση του.
Επίσης ο κ. Παπανδρέου πρόβαλε μία ιδέα που εγώ θα τη χαρακτήριζα σαν μοναρχική ιδέα.
Είπε ότι η παγκοσμιοποίηση δημιουργεί πολλά προβλήματα και τελικά χώρισε την ελληνική κοινωνία, τον ελληνικό λαό, σε αυτούς που έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται και σε απροσάρμοστους. Χαρακτήρισε μάλιστα ως απροσάρμοστους αυτούς που δεν μπορούν να χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία, γενικότερα τις νέες τεχνολογίες.
Ο λαός ξέρει πολύ καλά ότι υπάρχουν εργάτες και εργάτριες, υπάρχουν μικρομεσαίοι στην πόλη και στην ύπαιθρο, ζούμε σε μια κοινωνία με τάξεις, σε μια κοινωνία με διαστρωμάτωση και ο διαχωρισμός σε μοντέρνους και μη μοντέρνους είναι πραγματικά αντιδραστικός, πάει να συγκαλύψει την ουσία και τη φύση των προβλημάτων του ελληνικού λαού, πάει να περάσει νοοτροπία του κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου, μια νοοτροπία εξαιρετικά αντιδραστική.
Μίλησε επίσης για ιδεοληψίες και για παραλογισμούς. Αν απευθύνεται στο κόμμα του αυτό δε μας απασχολεί, δικό του θέμα να το αντιμετωπίσει. Αν ιδεοληψία όμως είναι το δικαίωμα για δουλιά, το δικαίωμα για ένα καλό μισθό, το δικαίωμα για ελεύθερο χρόνο, το δικαίωμα για 35ωρο, αν αυτά είναι ιδεοληψία, τότε καταλαβαίνουμε με ποιο κόμμα και με ποιον αρχηγό έχουμε να κάνουμε
Καλούμε τον ελληνικό λαό να σκύψει πάνω σ' αυτές τις αντιλήψεις και να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί πια να γίνεται κομπάρσος του δικομματισμού».