Αγανάκτηση προκαλεί η υποκριτική αντιδικία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αλλά και η όψιμα αγωνιστική στάση του Χρ. Πολυζωγόπουλου
Τις έντονες αντιδράσεις των συνδικάτων προκαλεί η υποκριτική αντιδικία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για το Ασφαλιστικό, αλλά και η τοποθέτηση του προέδρου της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλου, που έχει το θράσος να ασκεί «αγωνιστική» κριτική στο πρόγραμμα της ΝΔ για να εξυπηρετήσει τις προεκλογικές ανάγκες του κόμματος του, του ΠΑΣΟΚ.
Ο Χρ. Πολυζωγόπουλος «κρύβει τη μεγάλη αλήθεια», τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. «Οτι τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ τους εφάρμοσε και τους ενίσχυσε το ΠΑΣΟΚ» και είναι αυτός, «που μαζί με τις ηγεσίες της ΔΑΚΕ και της ΑΠ (ΣΥΝ) έχουν αλυσοδέσει τη ΓΣΕΕ και άλλα πολλά μεγάλα συνδικάτα στις μυλόπετρες της υποταγής και της ταξικής συνεργασίας. Ας αφήσει τα ψέματα και τους λεονταρισμούς. Είναι ο πιο πιστός σύμμαχος του ΣΕΒ, της ΕΕ και των κυβερνήσεων».
Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας σημειώνει: «Ολοι γνωρίζουν ότι τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ, τους εφάρμοσε σαν θέσφατο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, τους ενίσχυσε με ακόμα πιο αντεργατικό περιεχόμενο». Και καταλήγει ότι η εργατική τάξη πρέπει να καταδικάσει μαζί με το δικομματισμό και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που είναι συνένοχη.
Ο Χρ. Πολυζωγόπουλος, επισημαίνει ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ανώνυμων Εταιριών και Γραφείων, αποσιωπά ότι τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ τους εφάρμοσε και τους ενίσχυσε το ΠΑΣΟΚ και επιχείρησε να διαλύσει εντελώς το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, κάτι που μέχρι τώρα έχουν εμποδίσει οι αγώνες των εργαζομένων.
«Από πότε ο κ. Πολυζωγόπουλος, γνωστός φίλος των βιομηχάνων και του κεφαλαίου, κόπτεται για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων;», ρωτά το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής. Δεν είναι ο ίδιος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει, που εφάρμοσαν κατά γράμμα τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ για να διαλύσουν εντελώς την Κοινωνική Ασφάλιση; Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Εναν καημό έχει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Τη στήριξη του δικομματισμού, τη διαιώνιση του σάπιου και βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος».
Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, με ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει πως το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ και τα μέτρα για το Ασφαλιστικό είναι βαθιά αντιλαϊκά και νεοφιλελεύθερα. Κινούνται στα πλαίσια και τις κατευθύνσεις της ΕΕ και στοχεύουν στην ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και την αύξηση των υπερκερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Οι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών και του προέδρου της ΓΣΕΕ, για τα μέτρα, ότι «μας γυρίζουν 10 - 12 χρόνια πίσω», μόνον υποκριτικά και ψηφοθηρικά μπορούν να χαρακτηριστούν, γιατί είναι πολιτικές που εφάρμοσαν στο ακέραιο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών καταγγέλλει «την πολιτική, τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, ενώ προωθεί την ίδια πολιτική, ενώ αποδείχτηκε αφερέγγυο σε σχέση με τις θέσεις του για κατάργηση των ρυθμίσεων της ΝΔ 1990 - 1993, δημαγωγεί και πάλι σήμερα για το ασφαλιστικό πρόγραμμα της ΝΔ. Το συνδικαλιστικό κίνημα δε θα δεχτεί παραπέρα ανατροπές και στις εκλογές θα κρίνει τα κόμματα στη βάση των πολιτικών τους».
Η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Αθήνας υπογραμμίζει ότι «όποιος από τους δυο και αν είναι στην κυβέρνηση μετά τις 7 Μάρτη, θα επιχειρήσει πιο αντιδραστικές αλλαγές. Ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του».