Πέμπτη 22 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ:
Αντιδράσεις και επισημάνσεις για τη στρατιωτικοποίηση του Τόκιο...

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.--

Ενα νέο επιθετικό στρατιωτικό πρόγραμμα με στόχο την εξαπόλυση ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στο εξωτερικό, προωθούν αντιδραστικά κέντρα στο Τόκιο επισημαίνει πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας της ΛΔ Κορέας, Ροντόνγκ Σινμούν.

Ο αρθρογράφος της βορειοκορεατικής εφημερίδας, οργάνου του Κόμματος Εργατών Κορέας, επικρίνει την κυβέρνηση Κοϊζούμι, ιδιαίτερα για τις προσπάθειες που καταβάλλει, όσον αφορά στη συμμετοχή της στη λεγόμενη «αντιπυραυλική ομπρέλα» των ΗΠΑ, στις προσπάθειες για την απόκτηση πυρηνικών κεφαλών, στη μετατροπή των 5.000 ανδρών που αποτελούν τις λεγόμενες «Δυνάμεις Αυτοάμυνας» σε μια στρατιά έως και 150.000 στρατιωτών και στη δημιουργία ειδικής «κεντρικής στρατιωτικής» δύναμης «ταχείας αντεπίθεσης».

«Το νέο "αμυντικό πρόγραμμα" της Ιαπωνίας και οι τρέχουσες σφυγμομετρήσεις της ιαπωνικής κοινής γνώμης για την αναθεώρηση του Συντάγματος αποκαλύπτουν την επιθετική φύση του Τόκιο και τη στροφή προς τα δεξιά και τη στρατιωτικοποίηση... Αυτά δεν είναι παρά μέρη ενός σχεδίου για επιθέσεις στο εξωτερικό και πόλεμο υπό τις νέες συνθήκες και περιστάσεις», υπογραμμίζει σε άλλο σημείο η εφημερίδα Ροντόνγκ Σινμούν.

Ο αρθρογράφος δεν παραλείπει να κάνει αναφορά και στο ρόλο των ΗΠΑ που, όπως σημειώνει, «κλιμακώνουν τον επιθετικό πόλεμο διεθνώς υπό το πρόσχημα του "πολέμου έναντι της τρομοκρατίας" και πιέζουν την Ιαπωνία να συνδράμει ενεργώς στρατιωτικά». «Το Τόκιο», σημειώνει η Ροντόνγκ Σινμούν «βλέπει αυτή την κατάσταση σαν χρυσή ευκαιρία για ανατροπή του άρθρου που το παρόν σύνταγμα απαγορεύει τη συμμετοχή της Ιαπωνίας σε πολέμους και ένοπλες συγκρούσεις στο εξωτερικό».

«Οι Ιάπωνες αντιδραστικοί κλιμακώνουν τις στρατιωτικές προετοιμασίες τους διεθνώς, χωρίς όρια υπό το πρόσχημα των "πυρηνικών και πυραυλικών απειλών" απ' ?τη ΛΔ Κορέας», καταλήγει η εφημερίδα που επισημαίνει πως η Πιονγιάνγκ θεωρεί ως κατάλληλο τρόπο αντίδρασης μία «ισχυρή στρατιωτική ασπίδα και άλλα αντίποινα μπροστά στις επικίνδυνες στρατιωτικές ενέργειες της Ιαπωνίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ