Πέμπτη 15 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Πηγή» η φύση και ο άνθρωπος

Εργο της Α. Γρηγόρα
Εργο της Α. Γρηγόρα
Στην γκαλερί «Αργώ» (Μέρλιν 8), παρουσιάζεται έκθεση ζωγραφικής της Αννας Γρηγόρα. Το ενδιαφέρον της ζωγράφου αποσπά η φωτεινή ελληνική φύση στα αγαιοπελαγίτικα βράχια, στις στενές πεδινές λουρίδες, στα βουνά, στα αγριολούλουδα, στη θάλασσα... «Αποδίδει τα τοπία της λιτά και με εσωτερικότητα, σε θερμούς χρωματικούς τόνους, όπου κυριαρχούν οι ώχρες, τα μπλε και τα πράσινα. Οι συνθέσεις της διακρίνονται για μια σιγουριά στην απόδοση και μια διακριτική ποιητική διάθεση, που είναι διάχυτη παντού». Διάρκεια έκθεσης έως τις 14 Φλεβάρη.

  • Ατομική έκθεση έργων (λάδια σε μουσαμά ή χαρτόνι) της Χρύσας Ανδρονίκου παρουσιάζεται στην αίθουσα «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ» (Ρίζου και Νικαίας 10, πλ. Βικτορίας). Το ανθρώπινο σώμα, γυμνό ή ντυμένο, είναι το θέμα των έργων. Με αδρές πινελιές εστιάζει το ενδιαφέρον της στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, χωρίς βέβαια να παραβλέπει το θέμα, αυτό καθ' αυτό. Γυμνά ή φιγούρες, ζωγραφισμένα με μοντέλο, πρωταγωνιστούν σε μία αφηρημένη επιφάνεια, η οποία δημιουργείται είτε ως συνέχεια των σωμάτων είτε ως μέσο προβολής τους. Διάρκεια έως 31/1.
  • Στην γκαλερί «Εκφραση Γιάννα Γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α), παρουσιάζεται έκθεση ζωγραφικής του Θανάση Μακρή. Πρόκειται για την πρόσφατη εικαστική του δημιουργία, στην οποία κυριαρχεί η ανθρώπινη μορφή. Τα έργα είναι φιγούρες, γυμνά και πορτρέτα. Οι φόρμες, πυκνές, λιτές, δημιουργούνται μέσα από εγκεφαλικές διεργασίες, που δεν επηρεάζονται από εξωτερικά καλλιγραφικά, φιλολογικά ή περιγραφικά στοιχεία. Μια ουσιαστική ζωγραφική χωρίς πολυπλοκότητες και ευφυολογήματα, με μέτρο που απορρέει από προσωπικά βιώματα, εμπειρίες και τη γνώση της πολυετούς ενασχόλησης.

Οπως σημειώνει ο Θ. Μακρής: «Παρακολουθώντας τις περιπέτειες του φωτός πάνω στο ανθρώπινο σώμα, αναρωτιέμαι γιατί σε καιρούς αβεβαιότητας δεν παρατηρούμε ο ένας τον άλλον. Μήπως από το φόβο να διαβάσουμε τα μελλούμενα ή μήπως επειδή αυτό χρειάζεται σιωπή και χρόνο τα οποία πλέον δε διαθέτουμε;». Διάρκεια έκθεσης έως τις 31/1.

  • Την καινούρια δουλιά της παρουσιάζει η Βιβέττα Χριστούλη στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7). Τίτλος της: «Γραμμική επιτάχυνση ή βάλε τους πίνακες στη θέση τους». Διάρκεια έως 31/1.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ