Δευτέρα 3 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τυφλή και αυστηρή Δικαιοσύνη

Το Αυτόφωρο αρνήθηκε ανασταλτική δύναμη στην έφεση νεαρού Αλβανού που καταδικάστηκε για κλοπή

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο Αλβανός Γιουσαφίρ Μπεχάι, ο οποίος καταδικάστηκε από το Β' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών για κλοπή. Το δικαστήριο αρνήθηκε να δώσει στην έφεσή του ανασταλτική δύναμη, εξαντλώντας με τον τρόπο αυτό την αυστηρότητά του απέναντι σε ένα νεαρό που επαναλάμβανε κλαίγοντας στην απολογία του, ότι δεν έκλεψε τίποτα και ότι είχε έρθει μόλις πριν από δέκα μέρες στην Ελλάδα.

Η υπόθεση έχει συνοπτικά ως εξής: Αγνωστοι διαρρήκτες άνοιξαν στις 24 Μάρτη 2000 το εξοχικό σπίτι της 65χρονης Κωνσταντίνας Γιαννοπούλου στο Πόρτο Ράφτη και «τα σήκωσαν όλα». Ηταν η 7η φορά που η συγκεκριμένη γυναίκα έπεφτε θύμα κλοπής. Την επομένη πήγε στην αστυνομία και υπέδειξε ως πιθανό δράστη ένα γείτονά της Αλβανό που έμενε σε μια παράγκα. Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο και συνέλαβαν τον Γιουσαφίρ Μπεχάι, που βρισκόταν εκεί μαζί με τα κλοπιμαία, ενώ ο ιδιοκτήτης της παράγκας, κάποιος Εντον, απουσίαζε. Σχημάτισαν εναντίον του δικογραφία και τον πέρασαν από εισαγγελέα ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για κλοπή και τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο για να δικαστεί.

Το αποτέλεσμα ήταν να καταδικαστεί ο συλληφθείς Αλβανός για μια κλοπή που μπορεί και να μην έκανε και, το χειρότερο, να κλειστεί σαν εγκληματίας στη φυλακή. Φαίνεται πως η ελληνική Δικαιοσύνη αισθάνθηκε την ανάγκη να τιμωρήσει στο πρόσωπό του όλους τους διαρρήκτες που είχαν εκδηλώσει εφτά φορές ως τώρα την προτίμησή τους στο εξοχικό σπίτι της Κ. Γιαννοπούλου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ