Δευτέρα 3 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Laliotis Land..!

Είναι γεγονός πως αν η προεκλογική υστερία του δικομματισμού συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, πολύ γρήγορα θα μείνουν άνεργοι οι σατιρικοί καλλιτέχνες της χώρας. Αφού είδαμε και τον Κ. Λαλιώτη ήρωα παραμυθιού(!), τι άλλο απομένει να περιμένει κανείς;

Οχι, δεν είναι αστείο. Το κάλεσμα προς τα παιδιά του εν λόγω υποψήφιου βουλευτή της Β` Πειραιά για τη φιέστα που διοργάνωσε χτες στο «Village Park» ήταν σε μορφή παραμυθιού! Οπου η Νίκη - η ηρωίδα - σκαρφάλωσε στην τσιμινιέρα του εργοστασίου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι - τον γνωστό «δράκο», για τον οποίο ο λαός της περιοχής έχει δώσει σκληρούς αγώνες για την απομάκρυνσή του, ενάντια στον απόλυτο κυνισμό αυτής της κυβέρνησης - και από εκεί είδε τον Πειραιά και τους δήμους του έτσι όπως θέλει να τα βλέπει ο Λαλιώτης. Ακόμη και κολύμπι «σ' ένα Σαρωνικό καθαρό και γαλάζιο» θα μπορεί να κάνει η «Νίκη»... «σε λίγο καιρό»!

Αφού λοιπόν η Νίκη βλέπει και τις άλλες «κοσμογονίες» στις υπόλοιπες περιοχές της Β` Πειραιά, «η Ελπίδα της έσφιξε το χέρι εντυπωσιασμένη» και... ο Λαλιώτης «την πήρε από το χέρι» και πήγαν μαζί να δούνε την ταινία «Ελευθερώστε το Γουίλι» στον «Village» του Ρέντη...

Οπου εκεί, χτες, είχε στηθεί ένα προεκλογικό πανηγύρι με κλόουν, ταχυδακτυλουργούς, προβολές παιδικών ταινιών και συναυλίες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, με απώτερο στόχο όχι βέβαια την πιτσιρικαρία - η οποία φυσικά αδιαφορούσε πλήρως για τα προεκλογικά περίπτερα που είχαν απλωθεί στο χώρο - αλλά τους μπαμπάδες και τις μαμάδες - ψηφοφόρους. Και όλα αυτά όχι μόνο υπό το άγρυπνο βλέμμα των «σεκιουριτάδων» του Village, αλλά και του κομματικού μηχανισμού με τις γραβάτες και τα «γουόκι τόκι».

Ηεν λόγω φιέστα είναι διαθέσιμη για πολλές αναλύσεις που ο χώρος δεν επιτρέπει να αναπτυχθούν. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει σημασία να πάρει κανείς στα σοβαρά τις προβαλλόμενες «κοσμογονίες» του υπουργού, αφού η πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών δεν έχει καμία σχέση με τα φυλλάδια του ΠΑΣΟΚ.

Δεν μπορεί όμως παρά να αποτελεί πρόκληση η χλιδή και η πανάκριβη προπαγάνδα που έλαβαν χώρα χτες στο Ρέντη, με στόχο να πείσουν τον κόσμο ότι αυτό που ζει δεν είναι αλήθεια, αλλά αλήθεια είναι αυτό που διαβάζει στα πολυσέλιδα, έγχρωμα φυλλάδια.

Είναι πρόκληση η εκμετάλλευση των παιδιών γι' αυτό το σκοπό, όταν η ολοκληρωτική έλλειψη ελεύθερων χώρων σ' αυτές τις γειτονιές δεν επιτρέπει ούτε τη βόλτα με παιδικά καροτσάκια. Για να μη μιλήσουμε περί ηθικής τάξης και δε μας καταλάβουν οι «εκσυγχρονιστές»...

Είναι πρόκληση και εξόφθαλμη απάτη μια ιδιωτική πολυεθνική επένδυση, όπως το «Village», να προβάλλεται από τα φυλλάδια σαν θετικό έργο, όταν συγχρόνως ομολογείται ότι ο Ελαιώνας θα είναι το επίκεντρο της «προώθησης» του μεγάλου κεφαλαίου στην περιοχή.

Και βέβαια είναι πρόκληση να απαγορεύεται πριν λίγες μέρες η είσοδος στο «Village» κλιμακίου του ΚΚΕ για να μοιράσει φυλλάδια, με δικαιολογίες όπως... η ρύπανση ή το απολιτικό του χώρου και χτες να έχει μετατραπεί σε μία... Laliotis Land, και, μάλιστα, αν δεν κάνουμε λάθος, με την «ευγενική χορηγία» των κεφαλαιοκρατών, ιδιοκτητών του.


Γρηγόρης ΤΡΑΓΓΑΝΙΔΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ