Δευτέρα 3 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Μόνο γιορτή δεν ήταν...

Σε χέρια Σέρβων προπονητών (Ιβκοβιτς ή Ομπράντοβιτς) κατέληξε χθες το κύπελλο Ελλάδας
Σε χέρια Σέρβων προπονητών (Ιβκοβιτς ή Ομπράντοβιτς) κατέληξε χθες το κύπελλο Ελλάδας
Για γιορτή του μπάσκετ το πήγαινε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας στο νεόκτιστο κλειστό του ΠΑΟΚ σε... φιάσκο εξελίχθηκε. Βλέπετε το κλειστό γυμναστήριο της Θέρμης μάλλον θα πρέπει να μείνει στην ιστορία σαν το πρώτο γήπεδο που άρχισε να καταστρέφεται τρεις ώρες (!!!) μετά την επίσημη παράδοσή του. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιτελικού μεταξύ Παναθηναϊκού και Ηρακλή, οι οπαδοί του δεύτερου (τυπικού οικοδεσπότη καθώς είναι ο μόνος εκπρόσωπος της συμπρωτεύουσας στη διοργάνωση) άρχισαν να τα κάνουν γυαλιά καρφιά. Αιτία; Η κακή διαιτησία των Ζαβλανού και Καρούση που εξόργισε τους οπαδούς του «γηραιού» και έτσι 2΄13΄΄ πριν το τέλος άρχισαν το... γλέντι. Σπασμένα καθίσματα, σιφώνια στο παρκέ, κομμάτια από βρύσες και κάθε είδους αντικείμενα βρέθηκαν στο παρκέ του νέου κλειστού γηπέδου.

Δριμύ «κατηγορώ» εναντίον αυτών που προκάλεσαν τα επεισόδια στον ημιτελικό του Κυπέλλου, ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Παναθηναϊκό, εξαπέλυσε ο ΠΑΟΚ. Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο «δικέφαλος του βορρά» χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριφορά των οπαδών, που δε σεβάστηκαν το γήπεδο που «φτιάχτηκε με κόπο και αίμα», ενώ αναφέρει ότι είναι ντροπή να γίνονται καταστροφές σε ένα τέτοιο γήπεδο. «Οσοι προκαλούν ζημιές σε ένα έργο του ΠΑΟΚ και του λαού του, θα βρουν μπροστά τους τον ΠΑΟΚ και τον λαό του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Βέβαια, με ανακοινώσεις και παχιά λόγια το έχουμε ξαναπεί ότι τα προβλήματα δε λύνονται. Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, το μπάσκετ βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Μετά το ΟΑΚΑ ακολούθησε η Θέρμη. Ας ευχηθούμε να τελειώσουμε εδώ, καθώς, ας μην ξεχνάμε, ακολουθούν κρίσιμα παιχνίδια για το φάιναλ φορ του πρωταθλήματος, που θα βγάλουν τον πρωταθλητή και τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ελπίζουμε αυτή τη φορά οι υπεύθυνοι να πήραν το μάθημά τους...

Με... περίπατο στον τελικό

Χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ πήραν την πρόκριση για το φετινό τελικό του Κυπέλλου. Στο «ντέρμπι» των ημιτελικών ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ηρακλή με 70-59 σε έναν αγώνα, που κράτησε περίπου 2,5 ώρες, αφού διακόπηκε 2.38 πριν το τέλος, καθώς αποχώρησαν οι διαιτητές Ζαβλανός-Καρούσης. Μετά την εκκένωση της εξέδρας όπου βρίσκονταν οι οπαδοί του Ηρακλή το παιχνίδι ξανάρχισε. Πάντως, οι «κυανόλευκοι» έχουν σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία που υπέπεσε σε πολλά λάθη εις βάρους τους. Ωστόσο, οι «πράσινοι» στον αγωνιστικό τομέα ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους. Μετά το πρώτο πεντάλεπτο, όπου οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (10-10) οι «πράσινοι» επέβαλαν το ρυθμό τους. Καλύτερος από τους νικητές ο Μποντίρογκα (23π), ενώ από τον Ηρακλή ο Ντίκινς (19π).

Ανάλογο σκηνικό επικράτησε και στον άλλο ημιτελικό, όπου η ΑΕΚ δε συνάντησε ιδιαίτερη αντίσταση από το Μαρούσι, καθαρίζοντας νωρίς το παιχνίδι (44-20 ημίχρονο). Από τους «κιτρινόμαυρους» ξεχώρισε ο Κορωνιός (20π),ενώ από το Μαρούσι ο Ζουρπένκο (15π).

Ο τελικός ανάμεσα σε ΠΑΟ και ΑΕΚ έγινε αργά χτες βράδυ (λεπτομέρειες στο αυριανό φύλλο).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ