Σάββατο 29 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αρση της ομηρίας για τους σχολικούς φύλακες

Το εργασιακό καθεστώς ομηρίας που αντιμετωπίζουν χιλιάδες σχολικοί φύλακες, την απόδοση σε αυτούς πλήρων εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς και την πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού μόνιμων σχολικών φυλάκων, αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Λιάνα Κανέλλη, Νίκος Γκατζής, Αγγελος Τζέκης και Παναγιώτης Κοσιώνης προς τον υπουργό Παιδείας, Π. Ευθυμίου.

«Οπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα της φύλαξης των σχολικών κτιρίων ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2001, αρχικά σαν πρόγραμμα κατάρτισης για 11 μήνες. Για τους επόμενους 13 μήνες υποτίθεται ότι θα μετατρεπόταν σε πρόγραμμα εργασίας με σύμβαση πλήρους εργασιακής σχέσης (ασφάλιση, επιδόματα κλπ.). Ωστόσο, παρά τις συνεχείς υποσχέσεις της κυβέρνησης, εξακολουθεί να εφαρμόζεται η πρώτη φάση του προγράμματος (κατάρτιση φυλάκων σχολικών κτιρίων), με συνέπεια οι εργαζόμενοι στο εν λόγω πρόγραμμα να στερούνται βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, όπως ασφάλιση, επιδόματα κλπ. και να παραμένουν υπό συνεχή ομηρία», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Ακόμη, όπως υπογραμμίζεται στην Ερώτηση, «είναι δεδομένο ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η φύλαξη όλων των σχολικών κτιρίων, κατά τις ώρες που δε λειτουργούν, με τη μονιμοποίηση όλων των μέχρι σήμερα εργαζομένων στο συγκεκριμένο τομέα και την πρόσληψη σημαντικού αριθμού ακόμη. Και κάτι τέτοιο φυσικά δεν μπορεί να παραπεμφθεί στους προϋπολογισμούς των ΟΤΑ, γιατί θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη δυσβάστακτη φορολογία, μέσω της ακόμη μεγαλύτερης αύξησης των δημοτικών τελών. Επίσης επιτακτική είναι η ανάγκη για πρόσληψη όλου του αναγκαίου για τη λειτουργία των σχολείων, μη διδακτικού προσωπικού και όχι η χρησιμοποίηση του διδακτικού προσωπικού σε άλλες - άσχετες με το έργο τους - εργασίες, σε βάρος του παιδαγωγικού και μορφωτικού έργου του σχολείου».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Παιδείας:

  • Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της φύλαξης των σχολικών κτιρίων, την άρση της ομηρίας των χιλιάδων εργαζομένων σήμερα ως σχολικών φυλάκων και την απόδοση σε αυτούς πλήρων εργασιακών δικαιωμάτων;
  • Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη ικανού αριθμού μόνιμων σχολικών φυλάκων για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών, καθώς και όλου του μόνιμου, αναγκαίου, για τη λειτουργία των σχολείων, προσωπικού, αφήνοντας απερίσπαστους και διευκολύνοντας τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ