Παρασκευή 31 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΠΑΠ
Σέρνει τους εργαζόμενους ξανά στα δικαστήρια

Δε σκύβουν το κεφάλι οι εργαζόμενοι και αποφάσισαν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις

Οι εργαζόμενοι στα ΗΛΠΑΠ αποκρούουν την επιστροφή στο Μεσαίωνα
Οι εργαζόμενοι στα ΗΛΠΑΠ αποκρούουν την επιστροφή στο Μεσαίωνα
Την ώρα που τους κοινοποιούσαν τη νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση ΗΛΠΑΠ στα δικαστήρια, ζητώντας να κηρυχτούν για δεύτερη φορά παράνομες οι απεργίες τους, οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ αποφάσιζαν στη γενική τους συνέλευση το απεργιακό πρόγραμμα της ερχόμενης βδομάδας, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η τρομοκρατία δεν τους «αγγίζει» και ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν.

Η συνεπής και αταλάντευτη αυτή στάση των εργαζομένων στα τρόλεϊ, που με τις σημερινές στάσεις εργασίας 6 - 9 π.μ., 1 - 4 μ.μ. και 6 - 9 μ.μ. βρίσκονται στο δεύτερο μήνα του απεργιακού τους αγώνα, υπερασπιζόμενοι θεμελιώδη εργασιακά τους δικαιώματα, προκαλεί «αλλεργία» σε κυβέρνηση και διοίκηση, που μέσα σε μια βδομάδα επέλεξαν για δεύτερη φορά το δρόμο της Δικαιοσύνης. Και δεν είναι μόνο αυτό: Η διοίκηση των ΗΛΠΑΠ, με ανακοίνωσή της, εξαπολύει νέα συκοφαντική επίθεση κατά των εργαζομένων, επαναλαμβάνοντας τους προκλητικούς ισχυρισμούς περί «κομματικών απεργιών», όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι οι αποφάσεις για τις στάσεις εργασίας έχουν παρθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων σε αλλεπάλληλες και μαζικές γενικές γενικές συνελεύσεις.

Με ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, καταγγέλλουν τη νέα τρομοκρατία που ασκείται από κυβέρνηση και διοίκηση, που σε διάστημα λίγων ημερών σέρνει τους εργαζόμενους στα δικαστήρια για δεύτερη φορά, με σκοπό να κηρύξει παράνομο και καταχρηστικό το «δίκαιο αγώνα μας, που ως γνωστό είναι αγώνας επιβίωσης». «Δεν αγωνιζόμαστε για κανένα νέο αίτημα, ούτε προβάλλουμε οικονομικές απαιτήσεις. Αντιστεκόμαστε και υπερασπιζόμαστε ό,τι με αγώνες και θυσίες εδώ και αρκετές δεκαετίες κατακτήσαμε. Δηλώνουμε ότι τέτοιες μεθοδεύσεις είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των εργαζομένων και τις χαρακτηρίζουμε πρωτόγνωρες στα χρονικά της ιστορίας του κλάδου μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι αποφάσισαν χτες στη γενική τους συνέλευση νέες στάσεις εργασίας για την ερχόμενη Δευτέρα 1 - 4 μ.μ. και την ερχόμενη Τρίτη 12 - 4 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ