Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΣΟΦΤΕΞ
Εκβιάζουν διάλυση του σωματείου

Με απόλυση απειλεί η διοίκηση της πολυεθνικής «Σόφτεξ» όσους εργαζόμενους έχουν απομείνει πλέον στην επιχείρηση, αν δε διαγραφούν από το σωματείο εργαζομένων, ώστε να το διαλύσει, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ. Οπως καταγγέλλει ειδικότερα, η διοίκηση μετά τις εκατοντάδες απολύσεις και αφού διαπίστωσε την αντίσταση των εργαζομένων στα σχέδιά της, πέρασε στον ωμό και απροκάλυπτο εκβιασμό, ξεκινώντας από το χώρο των γραφείων και των πωλήσεων, μοιράζοντας στους εργαζόμενους ειδικό έντυπο διαγραφής από το σωματείο.

Πρόκειται για μια ενέργεια παράνομη, βάρβαρη και αντεργατική, επισημαίνει η ΕΣΑΚ, που καταρρακώνει την προσωπικότητα του κάθε εργαζόμενου και καταπατά βάναυσα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων. «Αυτή είναι η δημοκρατία που εξασφάλισε στους εργαζόμενους, παραμυθιάζοντάς τους, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η ισχυρή Ελλάδα του Σημίτη αφορά μόνο την ασύδοτη δράση του κεφαλαίου», σημειώνει και καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους γι' αυτήν την πολιτική και για το ποιους εξυπηρετεί, αλλά και για τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Η ΕΣΑΚ κάνει ξεκάθαρο ότι δεν πρέπει να περάσουν τα αντεργατικά σχέδια για τη διάλυση του σωματείου γι' αυτό η διοίκησή του δεν πρέπει να δεχτεί καμιά διαγραφή και απευθυνόμενη προς τους εργαζόμενους σημειώνει: «Η δικαιολογημένη αγανάκτηση που υπάρχει για τη στάση της σημερινής πλειοψηφίας της διοίκησης του σωματείου δεν είναι λόγος να μην προβάλλουμε τη μέγιστη αντίδραση στα σχέδιά τους. Εμείς σαν εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε, γιατί εμείς παράγουμε τον πλούτο. Χωρίς τους εργαζόμενους, καμιά παραγωγή δε βγαίνει. Φτάνει να το αποφασίσουμε αγωνιστικά ενωμένοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ