Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΙ - ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Δύο 48ωρες απεργίες από μεθαύριο Παρασκευή

Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει από μεθαύριο Παρασκευή 28 Νοέμβρη, οι 560 αεροσυνοδοί - φροντιστές της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), που έχουν παραμείνει τελικά στην εταιρία μετά τις πρόσφατες απολύσεις 260 συναδέλφων τους.

Τις κινητοποιήσεις (δύο συνεχόμενες 48ωρες απεργίες) κήρυξε η Ενωση Ιπταμένων Συνοδών - Φροντιστών (ΕΙΣΦ), αντιδρώντας στην πλήρη ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση, σε εφαρμογή του νόμου 3185/2003 (ίδρυση «Νέας Ολυμπιακής»).

Οι εκπρόσωποι της ΕΙΣΦ δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν κανονικά στις κινητοποιήσεις τους, παρά την αναμενόμενη προσφυγή της διοίκησης της ΟΑ στα δικαστήρια.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση... κατηγορεί τους αεροσυνοδούς που δε συναινούν στην ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων, κάνοντας λόγο για «επιτυχία στο πρώτο πραγματικό τεστ δημιουργίας των Ολυμπιακών Αερογραμμών», καθώς - όπως αναφέρει - το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε «συνταγματική τη ρύθμιση για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των ιπταμένων φροντιστών συνοδών και νόμιμη την καταγγελία των παλαιών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των εργαζομένων αυτών, σε εφαρμογή του Νόμου 3185/2003».

  • Τετράωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 το πρωί έξω από το «Βελίδειο» Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στους δήμους και τις δημοτικές επιχειρήσεις, με αφορμή την έναρξη του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, στη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν ο νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, αλλά και οι νέες θεσμικές αλλαγές που αφορούν στην περιφερειακή ανασυγκρότηση της χώρας. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την ένταξη στους Οργανισμούς των Δήμων με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, όλου του έκτακτου προσωπικού που υπηρετεί στους Δήμους και του προσωπικού που προσλήφθηκε στις δημοτικές επιχειρήσεις και εξυπηρετεί πάγιες και διαρκής ανάγκες των δήμων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ