Σάββατο 22 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΩΝΑΣΕΙΟ»
Μαντρώνουν συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ

Στον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης του προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) και στελέχους του ΠΑΜΕ Β. Γκλεζάκου στοχεύει η διοίκηση του «Ωνασείου» Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με τη βλαπτική μεταβολή των εργασιακών του σχέσεων.

Συγκεκριμένα, ο Β. Γκλεζάκος είναι ηλεκτρονικός και εργάζεται στο Τμήμα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Κέντρου. Η διοίκηση του Νοσοκομείου ανακοίνωσε πρόσφατα την αφαίρεση συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων που είχε μέχρι σήμερα ο συνδικαλιστής, με απώτερο στόχο την απομάκρυνσή του τελικά από τον συγκεκριμένο εργασιακό χώρο.

Η ΟΣΝΙΕ με επιστολή της στο «Ωνάσειο» Καρδιοχειρουργικό Κέντρο καλεί τη διοίκηση να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να αποκατασταθούν οι εργασιακές σχέσεις του Β. Γκλεζάκου. Αναφέρει επίσης ότι «ο συγκεκριμένος εργαζόμενός σας και πρόεδρος της ΟΣΝΙΕ είναι γνωστός για τις αξίες και τη συλλογική του δράση, τόσο στο κέντρο του Ωνασείου, όσο και εκτός αυτού». Υπενθυμίζει δε, ότι αν και στο συνδικαλιστή η υπάρχουσα νομοθεσία του χορηγεί απαλλαγή από τις εργασιακές του υποχρεώσεις, με πλήρεις απολαβές, όσο διαρκεί η θητεία του, αυτός προτίμησε να μην κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος, αλλά να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο τμήμα που εργάζεται.

Τη διοίκηση του «Ωνασείου» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος γιατί, όπως τονίζει, «με απαράδεκτες και αντεργατικές μεθοδεύσεις, προσπαθεί να καταργήσει στην πράξη το δικαίωμα στην εργασία και τη συνδικαλιστική δράση του συνδικαλιστή προέδρου της Ομοσπονδίας του κλάδου, του ιδιωτικού τομέα, Υγείας Β. Γκλεζάκου».

Και συνεχίζει «αυτή η ασύδοτη και αντεργατική στάση της εργοδοσίας έχει σαν βάση την αντεργατική πολιτική, την πολιτική του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων των εργαζομένων. Απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, στην κυβερνητική και κρατική τρομοκρατία, θα δώσει το δυνάμωμα της συσπείρωσης των εργαζομένων στα ταξικά συνδικάτα, στο ΠΑΜΕ. Απάντηση θα δώσει η αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων υπέρ των εργαζομένων σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο». Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε και η ΓΣΕΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις εργοδοτικών συνδικαλιστών(2012-08-10 00:00:00.0)
Με κουρνιαρχτό επιχειρεί συγκάλυψη της κατάπτυστης σύμβασης(2012-07-21 00:00:00.0)
Στο άρμα της αντεργατικής επίθεσης(2011-03-13 00:00:00.0)
Σημαντικό βήμα η χτεσινή απεργία(2010-10-02 00:00:00.0)
Δεν κρύβονται(2002-05-22 00:00:00.0)
Απαράδεκτοι μισθοί στο προσωπικό(1998-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ