Σάββατο 22 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Είναι και δικιά τους η απεργία

Κάλεσμα της Γραμματείας Μεταναστών του ΠΑΜΕ ενόψει της απεργίας των οικοδόμων στις 26 Νοέμβρη

Πλατύ κάλεσμα σε όλους τους μετανάστες να στηρίξουν, να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν για την επιτυχία της απεργίας των οικοδόμων στις 26 Νοέμβρη, γιατί είναι και δική τους απεργία, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ.

Καλεί επίσης όλους τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα μαζί με όλη την εργατική τάξη να δυναμώσουν τον αγώνα τους και την παρέμβασή τους ενάντια στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της ελληνικής κυβέρνησης και τις αντεργατικές και αντιλαϊκές κυβερνήσεις των χωρών τους. Να παλέψουν με τους Ελληνες εργαζόμενους ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου που πλήττει το ίδιο ντόπιους και μετανάστες εργάτες. Να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε όλους τους χώρους.

Η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη νέα επίθεση από Ευρωπαϊκή Ενωση και κυβέρνηση ενάντια στους μετανάστες και τους πολιτικούς πρόσφυγες. «Η ενίσχυση - σημειώνει - των μηχανισμών καταστολής με την προώθηση θεσμών όπως οι Αξιωματικοί Σύνδεσμοι Μετανάστευσης στοχεύουν στη δήθεν "καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης» και την επαναπροώθηση των συλληφθέντων. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που επαναφέρονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση προμηνύουν νέα δεινά για τους μετανάστες μαζί με την τρομοκράτησή τους».

Υπογραμμίζει ότι «ήδη η ελληνική κυβέρνηση με την αντιμεταναστευτική πολιτική της συνεχίζει να κρατά στην παρανομία το 80% των μεταναστών, ενισχύοντας τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, γεμίζοντας τις τσέπες των εργοδοτών με περισσότερο χρήμα. Θεωρείται πρόκληση για τους 1,5 εκατομμύριο μετανάστες η απάντηση της κυβέρνησης ότι φταίνε οι ίδιοι για τη μη νομιμοποίησή τους! Αυτό και μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί».

Τονίζει ότι οι μετανάστες παίρνουν μαζικά μέρος στις αρχαιρεσίες των συνδικάτων τους και εκλέγουν πρωτοπόρους εργάτες στις διοικήσεις τους, μετανάστες ή ντόπιους.

Και καταλήγει: «Παλεύουμε για:

  • Νομιμοποίηση όλων των Μεταναστών.
  • Μέτρα προστασίας της ζωής μας και για υγιεινή και ασφάλεια στη δουλιά.
  • Ισα δικαιώματα στην ασφάλιση και καλύτερα μεροκάματα.
  • Πολιτικό άσυλο για όσους προέρχονται από χώρες και περιοχές και κινδυνεύει η ζωή τους.
  • Δημοκρατικά Δικαιώματα και ελευθερίες για όλους.
  • Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
  • Σύναψη διακρατικών συμφωνιών με τις χώρες προέλευσης για τη λύση των προβλημάτων».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενωμένοι μετανάστες και Ελληνες εργάτες(6/2/2004)
Και δική τους αυτή η απεργία(23/11/2003)
Ντόπιοι και αλλοδαποί σε κοινό μέτωπο πάλης(4/7/2003)
Διαδηλώνουν για τα δικαιώματά τους(27/3/2003)
Αναγκαιότητα η κοινή δράση(23/10/2001)
Οργάνωση και αλληλεγγύη(17/6/2001)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org