Σάββατο 22 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Οργανώνουν την απεργία τους

Με αποφασιστικότητα και συντονισμένες κινητοποιήσεις οι οικοδόμοι της Θεσσαλονίκης προχωρούν στην προετοιμασία της συμμετοχής του κλάδου στην πανελλαδική 24ωρη απεργία την Τετάρτη 26 Νοέμβρη, δυναμώνοντας την πάλη τους για την υπεράσπιση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των οικοδόμων στους χώρους δουλιάς.

Χτες 2 μεγάλα κλιμάκια στελεχών του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν περιοδείες σε: α) Γιαπιά και εργοτάξια στην περιοχή από Περαία μέχρι τις μάντρες με σίδερα οικοδομών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Τα κλιμάκια χρησιμοποίησαν ηχητική προπαγάνδα, αφίσα και προκήρυξη γραμμένη και στα αλβανικά για την ενημέρωση των αλβανόφωνων οικοδόμων για τα αιτήματα της απεργίας και την πολιτική του συνδικάτου. Οι συζητήσεις που έγιναν με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλιάς αυτής της περιοχής ήταν πολύ θετικές και αισιόδοξες και μεγάλος αριθμός οικοδόμων δήλωσε ότι συμμετέχει στην απεργία και τα γιαπιά δε θα δουλέψουν στις 26 Νοέμβρη. Ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στις μάντρες με σίδερα οικοδομής δήλωσαν ότι την ημέρα της απεργίας καμία μάντρα της περιοχής δε θα λειτουργήσει. β) Σε γιαπιά και εργοτάξια της περιοχής Αϊ - Γιάννη, σε δύο μεγάλα εργοτάξια στη Ρεδαιστό, σε εργοτάξιο στο κέντρο της Θέρμης και σε γιαπιά στο Πανόραμα. Το ίδιο κλίμα και ενθουσιασμός των οικοδόμων για την επιτυχία της απεργίας ήταν φανερά και σ' αυτές τις περιοδείες.

Σήμερα εξορμά μεγάλη δύναμη συνδικαλιστικών στελεχών και έχουν προγραμματιστεί περιοδείες στην περιοχή Κωνσταντινοπουλίτικα, στις εργατικές κατοικίες σε Ευκαρπία, Εύοσμο, μέχρι και την Ιωνία.

ΚΟΖΑΝΗ: Εχουν ήδη πραγματοποιηθεί περιοδείες στα εργοτάξια της ΕΓΝΑΤΙΑΣ και σε γιαπιά για την προετοιμασία της απεργίας. Την Κυριακή 23 Νοέμβρη στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης πραγματοποιείται Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Σωματείου Οικοδόμων και το βασικό θέμα θα είναι η πανελλαδική απεργία στις 26 Νοέμβρη. Στο μεταξύ γίνονται Συνελεύσεις όλων των παραρτημάτων με κύριο θέμα την απεργία. Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία.

ΚΑΒΑΛΑ: Εχει γίνει σχετική αφισοκόλληση για την απεργία και έχει διακινηθεί η προκήρυξη της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Τη Δευτέρα βγαίνουν κλιμάκια για περιοδείες στα γιαπιά της πόλης. Η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: Οι οικοδόμοι ετοιμάζουν την κάθοδό τους στην απεργία. Από τη Δευτέρα θα ενταθεί η διακίνηση της προκήρυξης. Απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί, την Τετάρτη 26 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org