Κυριακή 2 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή (2/4)
  • Αφιερωμένη στα παιδιά, που έχουν χάσει τους γονείς τους και φιλοξενούνται σε ορφανοτροφεία, είναι η συναυλία, που θα δώσει ο Παντελής Θαλασσινός σήμερα, στις 4μ.μ., στη «Μυροβόλο» (Φιλελλήνων 15, Σύνταγμα).
  • Πρεμιέρα, στο θέατρο «Πολιτεία» (Σαρρή 40, Ψυρρή), την παράσταση «Cafe Consert» από την Seresta Dance Company. Μια παράσταση που μεταφέρει τη μαγεία του αργεντίνικου τανγκό. Η χορογραφία και σκηνοθετική επιμέλεια είναι της Χριστίνας Μπέσκου, τα σκηνικά του Γιώργου Κίτοβα, τα κοστούμια του Αντώνη Βολανάκη. Στο πιάνο ερμηνεύει ζωντανά η Ευρυδίκη Αμπάλοβα. Ερμηνεύουν: Χριστίνα Μπέσκου, Πάμπλο Μεντίσι, Γιάννα Μαυρογιώργη, κ.ά.
  • Καθημερινά, στον κινηματογράφο «Ελλη» και μέχρι την Πέμπτη, στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Νίκο Νικολαΐδη, προβάλλονται οι ταινίες: «Πρωινή περίπολος» (4μ.μ.), «Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα» (6μ.μ.), «Γλυκιά συμμορία» (8μ.μ.), «Signapore Sling» (10μ.μ.).

Παντελής Θαλασσινός (2/4)
Παντελής Θαλασσινός (2/4)
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), σήμερα (11π.μ.) το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και ο Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου πραγματοποιούν εκδήλωση, στο Ιδρυμα Γουλανδρή - Χορν (Μάρκου Αυρηλίου 5, Πλάκα). Η ηθοποιός Ευδοκία Στατήρη, με τη βοήθεια παιδιών θα δραματοποιήσει το κείμενο του μηνύματος της ημέρας, ενώ συγγραφείς θα μιλήσουν με τα παιδιά.

Δευτέρα (3/4)
  • Εκθεση ζωγραφικής είκοσι Ελλήνων και είκοσι Τούρκων καλλιτεχνών, εγκαινιάζεται σήμερα στην αίθουσα «Αέναον» (Αντερσεν 18, Κατεχάκη). Πρώτος σταθμός της έκθεσης ήταν η Αγκυρα. Παρουσιάζουν έργα τους οι: Γ. Αδαμάκης, Π. Ζουμπουλάκης, Σ. Καλογεροπούλου, Γ. Μπλιάτσου, Γ. Παλαιολόγος, Γ. Σκυλογιάννης, Ν. Σφήκας, Αχ. Χρηστίδης, Γκιουλέν Εργκάν, Μεράλ Σέντα κ.α. Το 50% των εσόδων θα διατεθεί για τους σεισμοπαθείς των δύο χωρών.
  • Στο πλαίσιο του κύκλου «Δύο αιώνες έντεχνη Ελληνική Μουσική», που διοργανώνει η ΠΠΚ κι επιμελείται ο μουσικολόγος - κριτικός Γιώργος Λεωτσάκος, σήμερα (8.30μ.μ.), στην «Κίνηση» (Αιόλου 9 και Πανδρόσου, Πλάκα) θα πραγματοποιηθεί συναυλία μουσικής δωματίου, με κλασικά έργα για πιάνο και φωνή Ελλήνων συνθετών με τους Μάρθα Αράπη (σοπράνο) και Δημήτρη Γιάκα (πιάνο).
  • Στη Στοά του Βιβλίου, στις 7μ.μ. θα απονεμηθούν τα ετήσια βραβεία του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για την περίοδο 1999 - 2000 και τα βραβεία για την καλύτερη βιβλιοθήκη ακριτικής περιοχής, τον Ελληνα δάσκαλο και το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας.
Τρίτη (4/4)
  • Εγκαινιάζεται σήμερα (7.30μ.μ.) στην γκαλερί «έκφραση» (Φοίβης 11, Γλυφάδα), η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Ασημακόπουλου. Πρόκειται για έργα με ένα οπτικό αποτέλεσμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον, με σύγχρονο προβληματισμό και προσωπική εκφραστικότητα.

Μαγεία από αργεντίνικο τάνγκο, στο θέατρο «Πολιτεία» (2/4)
Μαγεία από αργεντίνικο τάνγκο, στο θέατρο «Πολιτεία» (2/4)
«Η περιπέτεια του Ικαρου στην ποίηση και τη ζωγραφική», είναι το θέμα της διάλεξης του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρη Δημηρούλη, που θα δοθεί, στις 7μ.μ., στο Ιδρυμα Γουλανδρή - Χορν (Μ. Αυρηλίου 5, Πλάκα).

Τετάρτη (5/4)
  • Αφιερωμένη στον Ιάννη Ξενάκη είναι η συναυλία, που θα δώσουν οι Μαρσέλ και Σάντα Σπινέι, σήμερα (9μ.μ.), στην αίθουσα συναυλιών «Φ. Νάκας» (Ιπποκράτους 41). Θα παρουσιάσουν έργα για βιολοντσέλο και πιάνο των Μπαχ, Σούμπερτ, Τσαϊκόφσκι, Στράους, Σκαλκώτα, Παπαδάτου, Ξενάκη κ.ά.
  • Σήμερα (7μ.μ.) στην αίθουσα διαλέξεων του Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, ο Επίτιμος Διευθυντής Ακροπόλεως, Πέτρος Καλλιγάς, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Τα μνημεία της νοτίου Κλιτύος της Ακροπόλεως».
Πέμπτη (6/4)
  • Στο Ιδρυμα Γουλανδρή - Χορν (Μ. Αυρηλίου 5, πλ. Αέρηδων, Πλάκα), σήμερα (7.30μ.μ.) η Επίκουρος Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Ντούρου - Ηλιοπούλου, θα αναφερθεί στο θέμα: «Οι Βυζαντινοί στο Φράγκικο Πριγκιπάτο της Αχαΐας».
Παρασκευή (7/4)
  • Τελευταίες ημέρες (θα διαρκέσει έως τις 11 Απριλίου), της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής «Ανοιξη σκόνη μυριόχρωμη. Ανοιξη παραπάτημα των κήπων», που φιλοξενείται στην γκαλερί «Αργώ» (Μέρλιν 8).
Σάββατο (8/4)
  • Η Μελίνα Κανά συνεχίζει τις εμφανίσεις της στο «Μετρό» (Γκύζη 47 και Κάλβου), κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο (10.30μ.μ.) και Κυριακή (8.30μ.μ.), μέχρι τις 23 Απριλίου. Συνοδευόμενη από εξαίρετους μουσικούς ξεδιπλώνει ένα πρόγραμμα διάρκειας τριών ωρών, σμιλεμένο με τραγούδια των Σ. Μάλαμα, Θ. Παπακωνσταντίνου, Ν. Ξυδάκη, επιλογές από παλιά λαϊκά και εκπλήξεις.

Εργο του Γ. Ασημακόπουλου (4/4)
Εργο του Γ. Ασημακόπουλου (4/4)
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2000-02-19 00:00:00.0)
Θέματα πολιτισμού(2000-01-22 00:00:00.0)
Πολιτιστική Κληρονομιά Μεσογείου(1999-06-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1999-03-20 00:00:00.0)
Μια εκδήλωση(1998-11-27 00:00:00.0)
μία συναυλία(1997-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ