Σάββατο 15 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκθέσεις εκτός κι εντός

Εργο του Νίκου Μιχαλιτσιάνου
Εργο του Νίκου Μιχαλιτσιάνου
Στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά, στο βυζαντινό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, εκτίθεται το έργο - εγκατάσταση του Μάριου Σπηλιόπουλου, «Μυστήριο Μελισσών 3». Την έκθεση οργάνωσε η διευθύντρια της 5ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, η οποία παρουσίασε το καλοκαίρι του 2001, την εγκατάσταση «Μνήμη» του Γ. Νικολαΐδη. Στο έργο του Μ. Σπηλιόπουλου, υλικά που σχετίζονται με τις μέλισσες (κερί, μέλι, θυμάρι, η φλόγα), συνυπάρχουν με ήχους φυσικούς - στους οποίους κυριαρχεί ο βόμβος των μελισσών - αλλά και το βυζαντινό ισοκράτημα και ο απόηχος καμπάνας. Η εγκατάσταση θα λειτουργεί έως τα τέλη του Γενάρη.

«Το βλέμμα της αθωότητας» τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Μιχαλιτσιάνου στην γκαλερί «Ζουμπουλάκη» (πλ. Κολωνακίου 20). Με εικόνες της μνήμης των παιδικών χρόνων, ζωγραφίζει μικρά παιδιά που προβάλλονται σε ένα φωτισμένο τοίχο. Κυρίαρχο στοιχείο των πορτρέτων είναι το βλέμμα, που αφοπλίζει - ενοχλεί - ή κρίνει, προκαλώντας το θεατή να συμμετέχει σε ένα «διάλογο» με τη μνήμη και την αθωότητα. Εργα του καλλιτέχνη παρουσιάζονται παράλληλα στην γκαλερί «Μεταμόρφωση» στη Θεσσαλονίκη.

Εως τις 14/12, στο Δημαρχείο Καισαριανής (Φιλαδελφείας, Βρυούλων και Κλαζομενών), φιλοξενείται εικαστική εγκατάσταση της Αννας Φιλίνη.

Μέχρι τις 7 του Δεκέμβρη στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, ο Χρόνης Μπότσογλου παρουσιάζει την έκθεση «Προσωπική Νέκυια (1993 - 2003). Ενα εικαστικό δοκίμιο για τη μνήμη».

Εκθεση έργων του Θεόδωρου Ξενάκη φιλοξενείται στην γκαλερί της «Ερσης» (Κλεομένους 4). Μέχρι τις 29/11 εκτίθενται δημιουργίες μικρών κυρίως διαστάσεων, σε λάδι και ακουαρέλα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ