Σάββατο 15 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

«Χορός Αόρατος Βουβός» στο «Τόπος Αλλού»
«Χορός Αόρατος Βουβός» στο «Τόπος Αλλού»
Το Θέατρο «Τόπος Αλλού» ανεβάζει, σήμερα, το νέο έργο του Νίκου Καμτσή «Χορός Αόρατος, Βουβός», που κέρδισε το Β' κρατικό βραβείο θεατρικού έργου το 2002. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ίδιος ο συγγραφέας, Νίκος Καμτσής. Τα σκηνικά είναι των Μίκας Πανάγου, Silva Bachvarova, Vasili Rocomanov, τα κοστούμια της Μίκας Πανάγου, η μουσική του Πλάτωνα Ανδριτσάκη και η χορογραφία της Αλίκης Καζούρη. Παίζουν: Ολγα Τουρνάκη, Μίρκα Κρεστενίτη, Μαριάνα Λαγουρού, Γιώργος Μενεδιάτης, Πάνος Πανάγου και Στάθης Σύρος.

Πρόκειται για ένα έργο που ασχολείται με το επίκαιρο και ακανθώδες θέμα της μετανάστευσης. Ανθρωποι από άλλη πατρίδα, μετανάστες, αλλοδαποί, φερμένοι άρον-άρον από αλλού, διωγμένοι από τις πατρίδες τους, ριζωμένοι σε άλλες πατρίδες. Πατρίδες τυχαίες, πατρίδες άλλων. Κλείνονται σε σπίτια - τρύπες, στοιβαγμένοι δέκα - δέκα μεταβάλλονται τη νύχτα σε σκιές που καθαρίζουν αθόρυβα τους δρόμους και τα συγκροτήματα γραφείων και οικιών. Καθαρίζουν τζάμια, ικανοποιούν πόθους ανομολόγητους. Μια κιβωτός συναισθημάτων και μνήμης. Ενας χώρος που ζεσταίνεται από τον παλιό ιδρώτα των θεατρίνων και γίνεται φιλόξενος για τελετές, συγκρούσεις και πάθη.

  • Για πρώτη φορά ανεβαίνει στην Ελλάδα, στη σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας «μικρό θέατρο» της Μονής Λαζαριστών, το έργο του Μπράιαν Φρίελ «Ο οίκος του Μπάτλερ - με αφορμή τον Ιππόλυτο». Υπάρχει τρόπος να ξαναγυρίσουμε στο παρελθόν και να διορθώσουμε τα λάθη μας; Με αφορμή τον Ιππόλυτο και τον έρωτα της Φαίδρας για τον νεαρό γιο του άντρα της, ο Φρίελ ξαναγράφει τον αρχαίο μύθο, μεταφέροντάς τον στη σύγχρονη εποχή. Στον Οίκο του Μπάτλερ, τα μέλη μιας οικογένειας, σε ένα ταξίδι χρόνου και φαντασίας επιστρέφουν στο παρελθόν για να ξαναζήσουν μια σημαντική μέρα της ζωής τους, για να ξαναδούν αγαπημένα πρόσωπα, αλλά και να σταθούν απέναντι στα λάθη τους. Να θυμηθούν τι έκαναν και τι είπαν, αλλά και τι δεν έκαναν και τι δεν είπαν. Θα μπορέσει, άραγε, αυτό το ταξίδι στο παρελθόν να αλλάξει το μέλλον τους; Η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ, η σκηνοθεσία της Γλυκερίας Καλαϊτζή, τα σκηνικά - κοστούμια της Ευαγγελίας Κιρκινέ, η μουσική του Γιώργου Βασικαρίδου. Παίζουν: Δημήτρης Βάγιας, Δημήτρης Διακοσάββας, Σύρμω Κεκέ, Γιώργος Κρήτος, Κατερίνα Λούρα, Βασίλης Σπυρόπουλος, Μάνος Σταλάκης, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου και Μαρία Χατζηιωάννου.
  • Το έργο «Τζακ και Τζιλ» της Τζέιν Μάρτιν, ένα βραβευμένο έργο, που διαπραγματεύεται τη σχέση ενός ζευγαριού, ανεβαίνει στον πολυχώρο «Αυλαία», σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή σκηνικά - κουστούμια Βικτωρίας Καρβούνη, μουσική επιμέλεια Ιάκωβου Δρόσου, με τον Γιώργο Νινιό και την Ελίνα Ακριτίδου.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες θεατρικές πρεμιέρες(2006-12-05 00:00:00.0)
ΘΕΑΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ(2003-12-02 00:00:00.0)
ΘΕΑΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ(2003-11-28 00:00:00.0)
ΘΕΑΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ(2003-11-21 00:00:00.0)
ΘΕΑΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ(2003-11-16 00:00:00.0)
Θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου...(2003-01-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ