Σάββατο 15 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δασοκτόνοι...

«'Η μας παραχωρείτε τα δάση για να τα τσιμεντώσουμε και να τα "αξιοποιήσουμε", ή τα καίμε»! Αυτό ήταν το προκλητικό μήνυμα που εξέπεμπαν οι κάθε είδους εμπρηστές και καταπατητές εδώ και χρόνια, που, δυστυχώς, δεν έμειναν μόνο στις απειλές. Το έκαναν και πράξη αποδεκατίζοντας τα δάση της χώρας, εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία Δασικού και Εθνικού Κτηματολογίου, αλλά και την ένοχη ανοχή των κυβερνήσεων πότε της ΝΔ και πότε του ΠΑΣΟΚ και πότε και των δύο μαζί, όπως έδειξε και η αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος.

Πώς απαντάει, λοιπόν, η σημερινή κυβέρνηση σ' αυτήν την απειλή των καταπατητών και «επιχειρηματιών»; Με το δασοκτόνο νομοσχέδιο που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, απλώς... ξεβρακώνεται! Ενδίδει, δηλαδή, πλήρως στην πίεση όλων αυτών των συμφερόντων.

Το άσχημο, όμως, είναι ότι με την πολιτική αυτή επιχειρεί να απογυμνώσει και τη χώρα από το δασικό της πλούτο και να υποθηκεύσει το μέλλον των επόμενων γενεών που θα υποχρεωθούν να ανέβουν το δικό τους «Γολγοθά», στο δικό τους «κρανίου τόπο».

Αν αυτό δεν είναι το έγκλημα του αιώνα, όπως εύστοχα τόνισε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, τότε ποιο είναι;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ