Πέμπτη 30 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ελλάδα - Ρουμανία 2-0
Αισιοδοξία για το μέλλον

Χωρίς να εντυπωσιάσει, αλλά σίγουρα δείχνοντας αρκετά θετικά στοιχεία ενόψει των προκριματικών του μουντιάλ του 2002, η Εθνική ανδρών κέρδισε χτες σε διεθνές φιλικό παιχνίδι τη Ρουμανία με 2-0, χάρις σε δυο τέρματα που πέτυχαν οι Αμανατίδης (59΄) και Χούτος (88΄).. Ο Βασίλης Δανιήλ σίγουρα έβγαλε πολλά συμπεράσματα για την κατάσταση της ελληνικής ομάδας σε αυτό το δυνατό τεστ με την... παρέα του Γκιόργκι Χάτζι. Οπως δήλωσε ο Ελληνας τεχνικός έμεινε σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας και ειδικότερα από την άμυνα.

Με διάθεση να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να περάσουν στην επίθεση από την αρχή εμφανίστηκαν στο πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού Ελλάδα και Ρουμανία. Από τη μία η διάθεση του Γεωργάτου και από την άλλη οι επινοήσεις του Χάτζι έδιναν ρυθμό στις δύο ομάδες και την ευκαιρία στους λιγοστούς αλλά εκδηλωτικούς φιλάθλους (και των δύο ομάδων) που βρέθηκαν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, να φωνάξουν. Τίποτα σπουδαίο όμως, με τους δύο πορτιέρο να επεμβαίνουν έγκαιρα όποτε χρειάστηκε και να απομακρύνουν τους κινδύνους άμα τη δημιουργία τους.

Η μετριότατη εικόνα των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε και στο δεύτερο. Ετσι Γένεϊ και Δανιήλ άρχισαν τις αλλαγές. Η είσοδος ξεκούραστων παικτών έδωσε νέα πνοή στην ομάδα, αλλά όταν η Εθνική μας άνοιξε το σκορ ο ρυθμός ξανάπεσε.

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης (65΄ Μπασινάς), Γεωργάτος (78΄ Βενετίδης), Νταμπίζας, Ουζουνίδης, Πουρσανίδης, Γεωργιάδης, Αμανατίδης (65΄ Γκούμας), Κυπαρίσσης (60΄ Χούτος), Τσάρτας (86΄ Ζήκος), Νινιάδης (45΄ Κωνσταντινίδης).

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Στελέα (82' Λόμποντ), Πετρέσκου, Τσομποτάριου, Φιλιπέσκου, Χάλντσιν (80' Στόικα), Ναστάζια, Μούτου (65' Μιχαϊλιτσέα), Μουντεάνου (65' Ρόσου), Μολντοβάν, Χάτζι, Κόντρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ