Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Απαξιώνεται η Διεύθυνση Πρασίνου

Το έργο του προκατόχου της, Δ. Αβραμόπουλου, συνεχίζει η σημερινή δήμαρχος Αθηναίων, Ντ. Μπακογιάννη, η οποία προχωρά ένα ακόμη βήμα στην παραπέρα απαξίωση της Διεύθυνσης Κηποτεχνίας και Πρασίνου. Ετσι, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε, για μια εργασία, όπως είναι το κλάδεμα των δέντρων στα εφτά δημοτικά διαμερίσματα του δήμου, η διοίκηση να προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης έργου, διάρκειας πενήντα ημερών, με ιδιώτες - εργολάβους, συνολικού ύψους 589.410 ευρώ (δηλαδή, περίπου 200 εκατ. δρχ.)! Το έργο αφορά τον έλεγχο της βλάστησης σε δέντρα που βρίσκονται σε δεντροστοιχίες, πλατείες και άλση εντός των ορίων του δήμου.

Με αυτό τον τρόπο, οι δημότες θα βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για μια εργασία την οποία έτσι κι αλλιώς πληρώνουν μέσω των τελών και που θα έπρεπε να κάνει η αντίστοιχη υπηρεσία. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Αγγ. Μοσχονάς, στο «Ρ», ο λόγος που δεν μπορεί η υπηρεσία Κηποτεχνίας - Πρασίνου να προχωρήσει στην εκτέλεση του έργου είναι ότι «δεν έχει τη δυνατότητα σε εργατικό δυναμικό», προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες.

Η έλλειψη «δυνατότητας», όμως, που αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, είναι δημιούργημα της προηγούμενης και σημερινής διοίκησης του δήμου, που στηρίζονταν από το ίδιο κόμμα. Για παράδειγμα, μέσα σε λίγα χρόνια μείωσε τους εργάτες πρασίνου στο μισό. Ετσι, πριν από τρία χρόνια είχε 1.100 εργαζόμενους, ενώ σήμερα διαθέτει μόλις 700, από τους οποίους ουσιαστικά μόνο οι 400 ασχολούνται με τη συντήρηση του πράσινου, σύμφωνα με όσα σημειώνουν οι εργάτες της ίδιας υπηρεσίας. Ιδια τύχη έχουν και τα αντίστοιχα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για τις εργασίες αυτές.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι στις αρχές του καλοκαιριού είχαν προσληφθεί για τη συντήρηση και του πρασίνου 60 εργαζόμενοι με δίμηνες συμβάσεις..!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ