Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Ασπιρίνες για τον καρκίνο»

Οι απαντήσεις του υπουργείου Υγείας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Ικαρίας και των Φούρνων

«Ασπιρίνες για τον καρκίνο», χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία στην Ικαρία και τους Φούρνους τις απαντήσεις που έδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας στους Ικαριώτες και Φουρνιώτες, που διαδήλωσαν την περασμένη Δευτέρα στο υπουργείο, διεκδικώντας καλύτερη ζωή στον τόπο τους. Η Επιτροπή χαιρετίζει τους δεκάδες εκατοντάδες Ικαριώτες και Φουρνιώτες, που με ξεχωριστή αγωνιστικότητα και πάθος πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις της Αθήνας και της Ικαρίας, υπογραμμίζει ότι εκ μέρους του γενικού γραμματέα δεν υπήρξε καμιά σημαντική ουσιαστική προσέγγιση, τέτοια που να απαντάει στα προβλήματα και τις διεκδικήσεις.

Ο γενικός γραμματέας, αναφέρει η Επιτροπή, υποστήριξε ότι τα προβλήματα είναι τεχνικά και απαιτούν αποτελεσματικότερη οργάνωση. Δε δεσμεύτηκε για νέες θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης, για την ίδρυση ΕΚΑΒ στο νομό, για τη δημιουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και σταθμού αιμοδοσίας στο νοσοκομείο. Υποσχέθηκε απλώς ότι θα προσπαθήσει για την ίδρυση Πολυδύναμου Ιατρείου στις Ράχες Ικαρίας και για προσωπικό και, αντί για κίνητρα, ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον για τις προκηρυσσόμενες θέσεις στα νησιά, συμβούλευσε τα μέλη της Επιτροπής να βρουν τους πατριώτες τους και να τους καλέσουν να δουλέψουν στο νησί!

«Οι ελάχιστες υποσχέσεις και οι προτάσεις για νέες συζητήσεις δε μας αφήνουν περιθώριο ικανοποίησης. Εξακολουθούμε να επιμένουμε και να διεκδικούμε. Η συνέχεια θα είναι του Ικαριώτικου και Φουρνιώτικου λαού», υπογραμμίζει η Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ