Τρίτη 5 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΙΚΑΡΙΑ - ΦΟΥΡΝΟΥΣ
Κινητοποίηση στις 11 Μάη για την Υγεία

Πανικάρια - πανφουρνιώτικη κινητοποίηση στην Αθήνα τη Δευτέρα 11 Μάη 2009, απαιτώντας δημόσιες υπηρεσίες Υγείας που να καλύπτουν με ασφάλεια τις ανάγκες των κατοίκων των νησιών, όλο το 24ωρο, όλο το χρόνο, πραγματοποιούν το Συντονιστικό Φορέων για την Υγεία στην Ικαρία και στους Φούρνους.

Σε υπόμνημα του Συντονιστικού προς το υπουργείο Υγείας και τα κόμματα οι Ικαριώτες και Φουρνιώτες ξεκαθαρίζουν ότι «Δεν πάει άλλο!». «Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε πολλές σελίδες με την κατάσταση των δομών και των παροχών Υγείας στα νησιά μας. Πολλές σελίδες με ιστορίες πόνου, δακρύων και απελπισίας. Πολλές σελίδες με τραγελαφικές ιστορίες...», επισημαίνουν. «Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι συνεχίζουμε να ζούμε ξανά, και ξανά, και ξανά, πολλά χρόνια τώρα, επεισόδια στο ίδιο έργο: στο έργο της συνειδητής υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, στο έργο της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης, στο έργο που λέγεται "πλήρωνε για να έχεις"», επισημαίνει το Συντονιστικό. Τονίζοντας ταυτόχρονα ότι τη γύμνια των δημόσιων μονάδων υγείας στα νησιά την πληρώνουν οι κάτοικοι πανάκριβα, αφού αναγκάζονται να μετακινούνται στην Αθήνα ή τη Σάμο για απλά προβλήματα Υγείας, βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας για εισιτήρια, εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες που ήδη έχουν διπλοπληρώσει με τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, σε πρόσφατη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν υπήρξε καμία ουσιαστική δέσμευση, κανένα χρονοδιάγραμμα, ούτε για πολύ κρίσιμα αιτήματα (όπως είναι ο παιδίατρος ή το Κέντρο Υγείας στους Φούρνους), καμία δέσμευση ακόμα και γι' αυτά που απαιτούν απλώς διοικητικές πράξεις, όπως τα αγροτικά ιατρεία της Χρυσομηλιάς και του Μαγγανίτη.

Το Συντονιστικό, οι Ικαριώτες και Φουρνιώτες της Αθήνας παλεύουν για αποκλειστικά δημόσιο - δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου, καμία επιχειρηματική δράση, για επαρκές και μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις μονάδες Υγείας 365 μέρες το χρόνο κ.α.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ