Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑΣ
Ευθύνες σε κοινοπραξία - κυβέρνηση !

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, για την άμεση απόδοση ευθυνών

Στην κατάρρευση της γέφυρας στη λεωφόρο Σταυρού - Ελευσίνας στο Μαρκόπουλο, που σαν αποτέλεσμα είχε δύο νεκρούς και εννέα τραυματίες, αναφέρεται η Επίκαιρη Ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος προς τους υπουργούς Εργασίας και ΠΕΧΩΔΕ.

Οπως τονίζεται στην Ερώτηση, η κατάρρευση της συγκεκριμένης γέφυρας, για ακόμα μία φορά, καταδεικνύει την εργοδοτική ασυδοσία, αλλά και τις ευθύνες της κυβέρνησης, που αδιαφορεί και δεν παίρνει συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία της ζωής των εργαζομένων.

«Χρειάζεται άμεσα να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους, με δεδομένη την παραδοχή του εκπροσώπου της κοινοπραξίας ότι "πρέπει να υπήρξε κάποιο χονδροειδές σφάλμα". Αυτό, όμως, δεν αναιρεί και τις ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία δεν παίρνει συγκεκριμένα μέτρα πρόληψης και προστασίας των εργαζομένων, ιδιαίτερα σε κλάδους υψηλού κινδύνου, όπως είναι οι οικοδομές και τα δημόσια έργα», υπογραμμίζει ο κομμουνιστής βουλευτής.

Αναφερόμενος στις επιπλέον ευθύνες της κυβέρνησης, ο Μ. Κωστόπουλος επισημαίνει ότι φέρει βαρύτατες ευθύνες, αναθέτοντας την επίβλεψη τέτοιων σοβαρών έργων σε ιδιωτική εταιρία, η οποία μάλιστα πληρώνεται κατά 40% από τον εργολάβο και κατά 60% από το κράτος, ενώ θα έπρεπε η επίβλεψη να γίνεται από το δημόσιο.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής του Κόμματος ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς:«Τι μέτρα θα πάρουν για την απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους, για την προστασία των εργαζομένων, αλλά και την ανάθεση της επίβλεψης των έργων στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες;».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ