Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Η ζωή μάς ανήκει!

Οργισμένη καταγγελία για το 40ό θύμα του 1999

«Οχι άλλο αίμα εργατών στο βωμό του κέρδους», τ ονίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή το θάνατο του νεαρού Αλβανού εργάτη, που άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Παρασκευή σε εργοτάξιο της ΕΥΔΑΠ.

«Κυβέρνηση - φονιά, που θερίζει οικοδόμους», χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Σημίτη το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή «τη νέα εκ προμελέτης δολοφονία του συναδέλφου, που εργαζόταν σε υπόγειο οικοδομής στην Αθήνα».

«Θρηνούμε τον τέταρτο συνάδελφό μας μέσα σε μια βδομάδα και το 40ό έως τώρα μέσα στο 1999. Υπεύθυνοι; Η κυβερνητική αδιαφορία και η αδηφαγία της εργοδοσίας. Σταματήστε, επιτέλους, κυβέρνηση και εργοδοσία το διαρκές έγκλημα που συντελείτε στον κλάδο», καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Την ίδια ώρα, θέτει ερωτήματα στους υπεύθυνους, κυβέρνηση και εργοδοσία, γιατί δεν παρεμβαίνουν εδώ και τώρα, καθώς και γιατί μετράει το κόστος της λειτουργίας των μηχανισμών ελέγχου με τη ζωή των εργαζομένων. «Γιατί δεν επανδρώνετε τις Επιθεωρήσεις Εργασίας και τα ΚΕΠΕΚ με το απαραίτητο και κατάλληλο εκπαιδευμένο προσωπικό; Γιατί δεν επιβάλλετε ποινικές και οικονομικές κυρώσεις στους εργοδότες, που αδιαφορούν για την τήρηση των κανονισμών υγιεινής και ασφάλειας;», είναι τα αμείλικτα ερωτήματα που θέτει το Συνδικάτο.

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να αντιμετωπίζουν αποφασιστικά και σε καθημερινή βάση την ανυπαρξία των ελεγκτικών μηχανισμών και την ασυδοσία των εργοδοτών, να μην υποκύπτουν σε κανένα εκβιασμό και μορφή τρομοκρατίας της εργοδοσίας και των μηχανισμών της, αρνούμενοι να συμβιβαστούν με οτιδήποτε εκτιμούν πως βάζει σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, την ίδια τους τη ζωή. «Η ζωή μας δεν ανήκει σε αυτούς τώρα! Να το αποδείξουμε και στην πράξη!», καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδικάτου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ