Σάββατο 4 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ
Την έκριναν... όπως αναμενόταν

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία από το Μονομελές Πρωτοδικείο. Οι ΓΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων πήραν απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων

Παράνομη και καταχρηστική έκρινε τελικά χτες την απεργία των γεωτεχνικών το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με το αιτιολογικό ότι η κινητοποίησή τους θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την εθνική οικονομία. Υπενθυμίζεται ότι την αγωγή κατέθεσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας και η ακροαματική διαδικασία πραγματοποιήθηκε προχτές Πέμπτη. Βέβαια, τα περί δημόσιας υγείας, όπως βεβαιώνει το σύνολο των φορέων που εμπλέκεται στην αγορά, είναι σε κάθε περίπτωση το πρόσχημα που αξιοποιήθηκε για να στηριχτεί μια τέτοια απόφαση, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Παρά την καταδικαστική απόφαση, οι γεωτεχνικοί με αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεών τους δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους. Επίσης, 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα και την Τρίτη, 6 και 7 Οκτώβρη, κήρυξε για τους γεωτεχνικούς δημοσίους υπαλλήλους η ΑΔΕΔΥ.

Οπως μας είπε ο πρόεδρος της ΠΟΓΕΔΥ Νίκος Κακαβάς, «η Ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη εκ του νόμου να εκτελέσει την απόφαση του Δικαστηρίου. Ομως τα πρωτοβάθμια σωματεία με απόφαση των Γενικών Συνελεύσεών τους έχουν πάρει αποφάσεις για συνέχιση των κινητοποιήσεών μας».

«Η αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική αυτή πράξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας πρέπει έμπρακτα να καταδικαστεί από όλους μας. Η μεγαλύτερη καταδίκη είναι η μαζική συμμετοχή στη συνέχιση των κινητοποιήσεων και στη συγκέντρωση της Αθήνας», καλούν σε ανακοίνωσή τους τα πρωτοβάθμια σωματεία των γεωτεχνικών.

Ετσι, οι Πανελλήνιες Ενώσεις Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων, Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων καθώς και οι Πανελλήνιοι Σύλλογοι Γεωλόγων Δημοσίου και Ιχθυολόγων Δημοσίου πήραν απόφαση οι απεργιακές κινητοποιήσεις να συνεχιστούν, ανεξάρτητα με την απόφαση του Δικαστηρίου, όπως έχουν προγραμματιστεί: Σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, καθώς και τη Δευτέρα και την Τρίτη 6 και 7 Οκτώβρη προχωρούν σε 48ωρες απεργίες. Την Τρίτη μάλιστα, στις 11.30 το πρωί, οι γεωτεχνικοί θα πραγματοποιήσουν στην Αθήνα συγκέντρωση στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Γεωργίας (Αχαρνών 2). Επίσης, την Τετάρτη 8, την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Οκτώβρη θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με απεργία - αποχή.

  • Την Πέμπτη και την Παρασκευή, 9 και 10 Οκτώβρη, καθώς και στις 13 και 14 Οκτώβρη σε 48ωρες απεργίες, προχωρούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τοπογράφων υπουργείου Γεωργίας. Επίσης, στις 15, 16, και 17 Οκτώβρη οι Ομοσπονδίες θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με νέα τριήμερη απεργία, απαιτώντας την άμεση επίλυση των θεσμικών και οικονομικών τους αιτημάτων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ