Κυριακή 3 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΒΟΛΟΣ
Πνίγονται στη σιδηρόσκονη στο Π. Λιμεναρχείο

Με Ερώτηση βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν να ληφθούν μέτρα για τις φορτοεκφορτώσεις του ΣΚΡΑΠ από τα πλοία

Μέτρα για να εκπονηθεί Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εκφόρτωση του σκραπ στο λιμάνι του Βόλου, αλλά και για το μέγεθος της αερορύπανσης και ηχορύπανσης, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών και Εμπορικής Ναυτιλίας.

Επανειλημμένες είναι οι καταγγελίες των κατοίκων του Παλαιού Λιμεναρχείου, και όχι μόνον - αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - για τις απάνθρωπες και επιβλαβείς συνθήκες διαβίωσης στις οποίες είναι αναγκασμένοι να ζουν για πολλά χρόνια, εξαιτίας της παράνομης και επικίνδυνης για την υγεία τους λειτουργίας του Οργανισμού Λιμένος Βόλου ΑΕ. Συγκεκριμένα, η εκφόρτωση του σκραπ - χύδην - από τα πλοία έχει αναγκάσει τους κατοίκους ιδιαίτερα της παραπάνω συνοικίας του Βόλου να ζουν με κλειστά παράθυρα και πόρτες, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τη συσσώρευση της σιδηρόσκονης-σκουριάς στα σπίτια τους. Η ηχορύπανση είναι άλλο ένα επιβαρυντικό πρόβλημα από την εκφόρτωση του σκραπ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου - τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την παραπάνω δραστηριότητα του ΟΛΒ ΑΕ δεν υπάρχει. Το πρόβλημα, δε, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, γίνεται αφόρητο, αφού η σκόνη σκεπάζει τα πάντα στη συγκεκριμένη συνοικία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ