Σάββατο 26 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»

Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και το υπουργείο Υγείας, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης των κοινωνικών πιέσεων για δημόσια δωρεάν και αναβαθμισμένη Υγεία, δε διστάζουν να παραπλανούν ουσιαστικά την κοινή γνώμη, παρουσιάζοντας την ξενοδοχειακή αυτονόμηση της Νευροχειρουργικής Κλινικής σαν σκοπό και επίτευγμα. Οταν δεν έχουν επαρκώς καλύψει, ούτε καν κάποιο αριθμό νοσηλευτών.

Τα παραπάνω καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, ενημερώνοντας το λαό του Ηρακλείου για την προβληματική λειτουργία όλων των κλινικών που οφείλεται στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Επίσης κρίνει απαράδεκτη, αντεργατική και αντινοσηλευτική την πολιτική των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, των απασχολήσιμων του ΟΑΕΔ.

«Θεωρούμε αναγκαίο να γίνουν προσλήψεις και να βελτιωθεί η λειτουργία των υπαρχουσών κλινικών και τμημάτων και μετά να ακολουθήσει το άνοιγμα νέων. Διαφορετικά, τα προβλήματα της ανεπαρκούς στελέχωσης, της εξάντλησης του προσωπικού, της ανεπαρκούς νοσηλευτικής κάλυψης, αλλά και της καταπάτησης των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού, ολοένα και επιδεινώνονται.

Για το γεγονός ότι καθυστερούν ή δε λειτουργούν σημαντικές και απαραίτητες κλινικές, όπως η Νευροχειρουργική και η Καρδιοχειρουργική, - συμπληρώνει η ανακοίνωση - ο κρητικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι μοναδικός υπεύθυνος είναι η κυβερνητική πολιτική, που δεν ενισχύει το Δημόσιο Τομέα της Υγείας, που δεν κάνει τις απαραίτητες προσλήψεις.

Καταγγέλλουμε στον κρητικό λαό ότι ο υπουργός Υγείας εγκρίνει και προβάλλει τους σχεδιασμούς για την Καρδιοχειρουργική Κλινική, χωρίς καμία δέσμευση για τις προσλήψεις του απαραίτητου εξειδικευμένου, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού. Παραπέμπει σε "επικουρικούς" νοσηλευτές και σε προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ για να στελεχωθεί και να λειτουργήσει μια δύσκολη και εξειδικευμένη κλινική όπως η Καρδιοχειρουργική».

Για τα παραπάνω μίλησε στο «Ριζοσπάστη», ο Θέμης Φραγκιαδάκης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του νοσοκομείου, τονίζοντας: «Ενόψει της προεκλογικής περιόδου, η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας προσπαθούν, όπως - όπως, να ανοίξουν νέα τμήματα με ανακατανομή του προσωπικού, καθιστώντας περισσότερο προβληματική τη λειτουργία των τμημάτων και κλινικών.

Η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στο σωματείο, υπηρετώντας πιστά τους πολιτικούς της προϊστάμενους, του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του νοσοκομείου, συναινεί σε αντεργατικά και αντινοσηλευτικά μέτρα. Αρνείται αντιδημοκρατικά να δώσει στη δημοσιότητα αποφάσεις και καταγγελίες του σωματείου».

Γι' αυτό το λόγο - συμπληρώνει - η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους κοινοποίησε αυτήν την απόφαση στους ίδιους τους εργαζόμενους και τα ΜΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσλήψεις και όχι «μπαλώματα» για να λειτουργήσουν με ασφάλεια οι μονάδες(2020-12-17 00:00:00.0)
Κλειστά παραμένουν 127 κρεβάτια(2008-06-13 00:00:00.0)
Λειτουργούν 500 χρειάζονται πάνω από 2.000!(2008-01-24 00:00:00.0)
Υποσχέσεις για νέες κλινικές(2005-02-01 00:00:00.0)
Μεθοδεύσεις ιδιωτικοποίησης...(2003-04-22 00:00:00.0)
Ξεκίνημα με προβληματική λειτουργία(2001-08-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ