Παρασκευή 13 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Κλειστά παραμένουν 127 κρεβάτια

Τις συνέπειες από την πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας ανέδειξαν οι υγειονομικοί του ΠΑΜΕ, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που ολοκληρώνεται σήμερα

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έξω από το Αττικό Νοσοκομείο
Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έξω από το Αττικό Νοσοκομείο
«Το κέρδος σκοτώνει την Υγεία» φώναξαν χτες στο Αττικό νοσοκομείο υγειονομικοί του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, καλώντας τους εργαζόμενους και ασθενείς σε αγώνα ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, για την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με αποκλειστική απασχόληση και πλήρη δικαιώματα, για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας που να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες.

Στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων και γιατρών που ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα, οι υγειονομικοί του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην είσοδο του Αττικού, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα προβλήματα του νοσοκομείου. Οπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, απ' τις 750 κλίνες λειτουργούν οι 623. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δουλεύει τη μέρα της εφημερίας με επικουρικό προσωπικό από τις υπόλοιπες υπολειτουργούσες κλινικές.

Στο χειρουργείο λειτουργούν 7 από τα 14 κρεβάτια, τα 4 απ' τα 10 κρεβάτια της καρδιοχειρουργικής κλινικής, μόλις 3-4 κρεβάτια στη Μονάδα Νεογνών απ' τα 22 που διαθέτει! Στη Μονάδα Λοιμώξεων λειτουργούν μόλις 4 απ' τις 8 κλίνες, ενώ η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού εξυπηρετεί το ένα τρίτο των ασθενών, που έχει δυνατότητα να εξυπηρετεί η μονάδα. Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι αυτή τη στιγμή 639 άτομα, απ' τους οποίους οι 109 σε μακροχρόνιες άδειες, ενώ στον ανεπαρκή οργανισμό προβλέπονται 998 θέσεις νοσηλευτών (35% κενές οργανικές θέσεις).

«Οχι άλλα κέρδη στους κεφαλαιούχους, μονιμοποιήστε τους συμβασιούχους», ήταν ένα απ' τα συνθήματα που κυριάρχησε στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ, αντί των αναγκαίων αγώνων, διοργάνωσε εκδήλωση με τη συμμετοχή τοπικών παραγόντων κυρίως του ΠΑΣΟΚ. Παρέμβαση έκανε ο Μιχάλης Σελέκος, επικεφαλής της Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Χαϊδαρίου. Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι το Αττικό που καλείται να εξυπηρετήσει 1 εκατ. κατοίκους της Δυτικής Αττικής, έπρεπε να 'χει λειτουργήσει πλήρως από το 1999, ότι συνειδητά το δημόσιο σύστημα Υγείας απαξιώνεται, ενώ ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Οι γιατροί του Αττικού προχώρησαν από χτες σε αναστολή της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και χειρουργείων, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών (τέσσερις μήνες) και ασφαλή προγράμματα εφημερίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ